Rapper Murda Beeld © ANP

Rapper Murda haalt 50.000 euro op met inzamelingsactie Turkije

8 februari 2023 21:59

De opbrengst van de inzamelingsactie van de Nederlands-Turkse rapper Murda (39) op GoFundMe staat na ruim een dag al op 50.000 euro. Dit is de helft van het beoogde bedrag van 100.000 euro. De rapper startte de actie dinsdagmiddag rond 13.00 uur voor hulp na de zware aardbevingen in het zuiden van Turkije.

"Duizenden mensen zijn overleden en in één klap alles kwijtgeraakt"

'Zoals jullie weten zijn er op 6 februari 2023 hele heftige aardbevingen geweest in Turkije die heel veel schade hebben aangericht. Duizenden mensen zijn overleden en in één klap alles kwijtgeraakt', schrijft de rapper bij de inzamelingsactie. 'Via deze weg wil ik geld inzamelen, samen met jullie, om deze mensen te helpen.' De rapper trapte de actie af met een eigen donatie van 10.000 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoger beroep van rapper Murda in Turkije verplaatst naar najaar

Met de inzamelingsactie wil Murda 'zijn steentje bijdragen als Nederlandse Turk', liet zijn manager bij de start van de actie weten aan het ANP. De artiest zou zaterdag zijn Europese tour aftrappen in poppodium Paradiso in Amsterdam. "Dat gaan we afzeggen wegens de bevingen." Het concert, dat al uitverkocht was, wordt verplaatst. De moeder van de rapper komt uit het getroffen gebied Hatay. "Hij bracht zijn jeugd daar elke zomer door", liet zijn manager weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rapper Murda start inzamelingsactie na aardbevingen Turkije

Het dodental na de aardbevingen van maandag is in Turkije inmiddels opgelopen tot meer dan 8500. De nachtelijke aardbeving in de buurt van de stad Gaziantep had een kracht van 7.8, waarna nog naschokken volgden, waaronder een met een kracht van 7.5.

Rob verwacht dat Giro 555-actie voor Turkije en Syrië veel geld gaat opleveren: ‘Hulp is hard nodig’

09:40

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!