Beeld © ANP

Eerste benefietconcert voor slachtoffers aardbevingen

13 februari 2023 03:30

De Philharmonie Haarlem organiseert maandag samen met onder anderen Willeke Alberti (78) en Douwe Bob (30) een benefietconcert om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Ook saxofonist Candy Dulfer(53) doet mee aan het concert. De opbrengst hiervan gaat volledig naar Giro555. Het is het eerste benefietconcert voor de slachtoffers van het natuurgeweld. Daarna volgen nog meer benefietacties.

In Paradiso Amsterdam wordt donderdag een benefietconcert gehouden, genaamd Benefiet Turkije & Syrië. Tijdens het evenement zijn artiesten en kunstenaars met Turkse, Koerdische en Syrische roots te zien, zoals Naaz, Özcan Akyol en Yesim Candan. Het geld dat hierbij wordt opgehaald komt ten goede aan de slachtoffers van de aardbevingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olcay en Ruud huilen machteloos mee met mensen in Turkije

Vrijdag is er een benefietconcert in De Doelen in Rotterdam, gepresenteerd door Fidan Ekiz en Jan Douwe Kroeske. Opbrengsten daarvan gaan naar Giro 555. Volgende week maandag is in film- en muziektheater LantarenVenster in Rotterdam de film Snow and the Bear te zien. De opbrengst daarvan wordt gestort op Giro 7244 van het Rode Kruis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olcay Gulsen: 'Wanhoop door aardbeving in Turkije breekt je hart'

Duizenden mensen zijn overleden door de bevingen in het zuiden van Turkije, op de grens met Syrië. Daarnaast zijn er nog tienduizenden gewonden. Ook zijn veel mensen van onder het puin gered.

Dat de hulp hard nodig is, heeft Yesim Candan met eigen ogen gezien:

Yesim Candan vanuit Turkije: ‘Leed is enorm en ongekend’

06:11