Beeld © Giro555

Geef nu aan Giro555 en help de slachtoffers in Turkije en Syrië

15 februari 2023 09:55

Vorige week maandag werd het grensgebied van Syrië en Turkije getroffen door zware aardbevingen. Reddingswerkzaamheden zijn nog in volle gang. Inmiddels zijn meer dan 40.000 dodelijke slachtoffers geteld en wordt voor het leven van velen nog gevreesd. Vele duizenden mensen raakten gewond en honderdduizenden mensen hebben dringend behoefte aan hulp. De hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig. Zij bieden directe noodhulp, zoals medische zorg, eten en onderdak.

Doneren kan via Giro555, IBAN NL08INGB0000000555 onder vermelding van ‘aardbeving’, zie ook de website Giro555.nl

De samenwerkende hulporganisaties

De samenwerkende hulporganisaties bestaan uit Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF Nederland, Nederlandse Rode Kruis, Plan International, Terre des Hommes en World Vision. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Media houden actiedag Giro555 voor Turkije en Syrië

Nederlandse media gezamenlijk in actie

De publieke en commerciële radio- en televisiezenders komen vandaag gezamenlijk in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Vanuit het actiecentrum van Giro555 in Beeld & Geluid in Hilversum doen zij gedurende de dag in bestaande live programma’s van NPO, RTL en SBS6 verslag van de actie. Daarnaast wordt in de avond vanaf 20.30 uur een gezamenlijk televisieprogramma van de NPO, RTL en Talpa Network uitgezonden op NPO1, gepresenteerd door presentatoren van de drie omroepen. Radiozender NPO FunX is de gehele dag de nationale actiezender en geeft ’s ochtends om 5.55 uur de aftrap. Ook DPG Media sluit zich 15 februari aan bij de actiedag.

In onderstaande video blikt Chantal Janzen vooruit op de actiedag.

Chantal Janzen blikt vooruit op actiedag Giro 555: 'Niets doen is geen optie'

04:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!