Steven Seagal krijgt hoge onderscheiding van Vladimir Poetin

27 februari 2023 16:43

Hollywood-acteur Steven Seagal (70) heeft maandag een prestigieuze onderscheiding gekregen van de Russische president Vladimir Poetin (70). De Amerikaanse acteur kreeg de Orde van de Vriendschap voor zijn 'internationale humanitaire en culturele werk', zo blijkt uit een staatsdecreet dat maandag werd gepubliceerd.

Steven Seagal staat al jaren bekend als een uitgesproken voorstander van Poetin. De Russische president verleende de acteur in 2016 persoonlijk het Russische staatsburgerschap. In 2018 werd de voormalig actieheld benoemd tot speciaal gezant. In die rol moest hij namens Rusland de betrekkingen met de Verenigde Staten verbeteren.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Steven Seagal duikt op in Oekraïense gevangenenkamp

De orde is in 1994 ingesteld door de toenmalige Russische president Boris Jeltsin. De medaille wordt gegeven aan Russen en buitenlanders die hebben bijgedragen aan de vriendschap tussen Rusland en andere landen. Andere ontvangers zijn bijvoorbeeld FIFA-president Gianni Infantino, oud-VN-chef Ban Ki-moon en voormalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!