Mia Nicolai en Dion Cooper Beeld © AVROTROS

Mia Nicolai en Dion Cooper presenteren songfestivalinzending

1 maart 2023 03:30

Het nummer dat Mia Nicolai (26) en Dion Cooper (29) in mei gaan zingen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool wordt woensdag bekendgemaakt. Het duo presenteert het liedje, dat de titel 'Burning Daylight' draagt, in Remastered Experience in Rotterdam.

"Toen ik het liedje voor het eerst hoorde, dacht ik meteen: wow"

Begin november werd bekend dat Nicolai en Cooper namens Nederland naar het songfestival gaan. Het is voor het eerst sinds 2014 dat Nederland weer voor een duo gaat. Toen behaalden The Common Linnets een tweede plaats met 'Calm After The Storm'.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Titel songfestivallied Mia Nicolai en Dion Cooper onthuld

Behalve de titel is nog weinig bekend over het nummer. Songfestivalcommentator Cornald Maas, lid van de Nederlandse selectiecommissie, omschreef het lied eerder tegenover het ANP als 'betekenisvol, heel onderscheidend, kansrijk en vrij uniek'. "Toen ik het liedje voor het eerst hoorde, dacht ik meteen: wow."

Het nummer is mede geschreven door oud-winnaar Duncan Laurence. Hij droeg het duo aan bij de selectiecommissie en zal in Liverpool ook deel uitmaken van het creatieve team van Mia Nicolai en Dion Cooper.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

AVROTROS komt met documentaire over songfestivalnummer

Het 67e songfestival vindt plaats van 9 tot 13 mei. Het duo komt in de eerste halve finale in actie. Normaal gesproken vindt het evenement plaats in het winnende land van de vorige editie. Vanwege de oorlog in Oekraïne is het songfestival verplaatst naar het Verenigd Koninkrijk, de nummer twee van 2022.