Tom Egbers Beeld © ANP

Vrouw Tom Egbers: 'Gaat niet goed met zijn gezondheid'

12 maart 2023 19:13

Het gaat momenteel 'niet goed' met de gezondheid van 'NOS Sport'-presentator Tom Egbers (65). Dat laat zijn vrouw Janke Dekker (59) weten in een persverklaring waarin zij bekendmaakt per direct op te stappen als directeur van meldpunt Mores. Tom is in een artikel van 'de Volkskrant' beschuldigd van wangedrag op de werkvloer van het sportprogramma. Volgens Janke is er sprake van 'onjuiste berichtgeving' en gaat het niet goed met haar man.

"Ik wil mij op dit moment hard maken voor mijn gezin en man"

"Mijn man en ons gezin raakt dit allemaal zeer, zowel mentaal als fysiek", laat Janke weten in haar persverklaring. "Ik wil mij op dit moment hard maken voor mijn gezin en man", vervolgt Janke. "Ik vind het heel erg dat wij de wond die wij 15 jaar geleden als gezin hebben weten te helen nu, door een publiekelijk volkomen onjuiste verslaglegging opengereten zien."

Volgens Janke en haar advocaat Richard Korver 'klopt er veel niet' aan het artikel van de Volkskrant. In dat artikel wordt een affaire die Tom had beschreven, met een stagiaire die destijds 22 jaar oud was. Toen de relatie werd verbroken, zou hij haar hebben gepest. "Wat er niet klopt is eigenlijk dat men een buitenechtelijke relatie van zo'n 15 jaar geleden die toen al in de pers is geweest, als het ware recyclet en daar een grensoverschrijdend sausje overheen gooit, alsof meneer Egbers degene is die dat alleen maar deed", aldus Korver.

Janke noemt de bewering dat zij niet met de Volkskrant wilde praten over deze kwestie 'onvolledig en daardoor niet juist'. Zij zegt geprobeerd te hebben met de krant in gesprek te gaan en dat haar advocaat daar een afspraak voor heeft gemaakt. Volgens haar is die afspraak geannuleerd.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Advocaat Janke Dekker: 'Klopt vrij veel niet aan Volkskrant-artikel'

Janke zegt over de affaire van Tom: "Er was sprake van een affaire in een periode dat het niet goed ging met Tom. Dat was een wederkerige relatie waarbij ook de jonge vrouw initiatieven nam en bijvoorbeeld een grote hoeveelheid berichten aan mijn man verstuurde." Tom zou de relatie hebben beëindigd, vervolgt Janke. Daarna zouden zij 'een reeks incidenten' hebben ervaren. "Waardoor wij als gezin gedurende een langere periode bescherming kregen van de politie." Om de privacy van haar gezin én die van de destijds jonge vrouw, wil Janke er nu niet meer over kwijt.

In het stuk van de Volkskrant betuigt Tom spijt van zijn acties. "Ik kijk op deze hele periode terug als een uitzonderlijk verdrietige, waarin ik fouten heb gemaakt. Daarvan heb ik spijt. Ik kan het helaas niet terugdraaien."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Janke Dekker treedt per direct af als directeur meldpunt Mores

In de video hieronder zie en hoor je alles over het nieuws omtrent Tom Egbers, Janke Dekker en het artikel van de Volkskrant.

Rob Goossens: 'Janke Dekker heeft meldpunt Mores in diskrediet gebracht'

13:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!