Jeroen Rietbergen Beeld © ANP

Jeroen Rietbergen geschokt door vervolging: 'Zware klap'

14 maart 2023 18:24

Jeroen Rietbergen (51) is 'geschokt' nu hij vervolgd in een 'The voice of Holland'-gerelateerde zedenzaak. "Ik ben geschokt door het bericht dat het OM besloten heeft de zaak tegen mij niet te seponeren maar bij de rechter neer te leggen", zegt hij in een statement.

"Er is nooit sprake geweest van dwang, aanranding of verkrachting"

Via zijn advocaat Plasman laat Jeroen weten: "Ik heb direct toegegeven me schuldig te hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, daarvoor oprechte spijt betuigd, alle consequenties genomen en het afgelopen jaar hard aan mezelf gewerkt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ali en Jeroen vervolgd in zaak The Voice, zaak Marco loopt nog

Hij vervolgt: "Maar ik heb altijd gezegd dat ik me niet schuldig heb gemaakt aan strafbare feiten. Er is nooit sprake geweest van dwang, aanranding of verkrachting. Dat het OM besloten heeft mij toch te vervolgen terwijl er diverse zaken in het onderzoek naar boven zijn gekomen waaruit blijkt dat van dwang geen sprake is geweest is een hele zware klap en vind ik onbegrijpelijk."

"Ik hoop dat de media zich onthouden van oordelen tot er, na wederom heel lang wachten, een rechter over deze zaak uitspraak doet", zo sluit Jeroen zijn statement af. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

TVOH-kandidate over vervolging Jeroen Rietbergen: 'Gevoel van erkenning'

Jeroen zal worden vervolgd, omdat hij wordt verdacht van verkrachting. Dit feit zou in februari 2018 hebben plaatsgevonden in of rond de opnamestudio’s waar The voice of Holland werd opgenomen. Nienke Wijnhoven, oud-deelnemer van TVOH en degene die aangifte doet tegen Jeroen, laat in een statement weten eindelijk een gevoel van erkenning te hebben na het nieuws dat Jeroen Rietbergen vervolgd wordt voor verkrachting in deze zaak.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!