René van der Gijp en Mark Rutte in Vandaag Inside Beeld © ANP

Mark Rutte blikt terug op VI-optreden: 'Die mannen menen het niet zo'

15 maart 2023 13:51

In verkiezingstijd wordt Mark Rutte (56) natuurlijk altijd het vuur aan de schenen gelegd, meestal in een stevig politiek tv-debat, maar dit jaar was zijn moeilijkste optreden misschien wel dat bij 'Vandaag Inside'. In 'Koffietijd' blikt de minister-president terug op die uitzending.

"Een programma waar ik normaal gesproken nooit zit"

"Het was heel intensief dit keer", zegt Rutte over de verkiezingscampagne. "Ik vond heel veel dingen leuk om te doen. Maar voor mij heel bijzonder was is een programma waar ik normaal gesproken nooit zit, met de drie mannen, we kennen ze." Daarmee doelt Nederlands langstzittende premier natuurlijk op Vandaag Inside.

Daar haakt Koffietijd-presentatrice direct handig op in. "Bij Vandaag Inside heb je (er is afgesproken om te tutoyeren, red.) ook wat klappen gekregen", aldus Quinty.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Mark Rutte wil dat Koffietijd blijft: 'Gaan met directie praten'

"Ja, maar ik moet zeggen", begint Rutte, "er is een hele leuke redactie achter de schermen. En die mannen... ze menen het allemaal niet zo."

In het praatprogramma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp kreeg Rutte inderdaad hier en daar een verbale klap. Vooral Johan Derksen deelde uit, door te zeggen dat Rutte op moet stappen omdat we anders in een bananenrepubliek wonen. Maar critici concludeerden na afloop ook dat Rutte 'niet te pakken' is.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Mark Rutte roept op 'een beetje mild' te zijn in NOS Sport-storm

Hoe kijkt Mark Rutte terug op zijn premierschap?

10:34

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!