Dennis Schouten en Tom Egbers Beeld © ANP

Dennis Schouten neemt het op voor Tom Egbers: 'Je bent voor mij een held'

18 maart 2023 13:22

Het eerste interview met Tom Egbers (65) na het verschijnen van het 'Volkskrant'-artikel over het vermeende wangedrag bij NOS Sport aan tafel bij 'Khalid & Sophie' trekt 989.000 kijkers. Eén van hen is Dennis Schouten (27), die na het zien van het gesprek besluit via social media het op te nemen voor de gevallen journalist.

"De al jarenlang gerespecteerde presentator van Studio Sport ging niet bij zijn collega’s zitten maar koos voor een ontbijtje met mij"

Dennis gebruikt zijn platform om een ervaring te delen die hij vijf jaar geleden heeft met Tom Egbers als hij in september van 2018 namens Veronica Inside in Frankrijk is om verslag te doen van de wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal. Dennis schrijft dat hij na het zien van de huilende presentator de behoefte heeft om zijn verhaal te delen.

'Wij zaten in hetzelfde hotel als de NOS', begint Dennis. 'De ochtend voor de wedstrijd tegen Frankrijk zat ik in de onbijtzaal van het hotel, Tom Egbers liep naar me toe en vroeg of hij bij mij aan tafel mocht ontbijten. Een grote eer natuurlijk. De al jarenlang gerespecteerde presentator van Studio Sport ging niet bij zijn collega’s zitten maar koos voor een ontbijtje met mij.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gert van 't Hof vervangt zondag opnieuw Tom Egbers

Volgens de RoddelPraat-ster is de presentator geen liefhebber van zijn 'stijl', maar geeft hij toe dat Dennis talent heeft. 'Belangeloos heeft Tom Egbers toen twee uur lang de tijd genomen om mij tips te geven hoe je overeind kan blijven in de keiharde mediawereld. Tom Egbers wordt nu kapot gemaakt door diezelfde mediawereld. Waarom? Omdat deze vrouw (die anoniem wil blijven) heeft gezegd dat Tom haar naderhand heeft geïntimideerd op de redactie van de NOS', vervolgt hij zijn geraas. 'In 2023 kan iedere vrouw een man kapot maken, een vermoeden van ‘grensoverschrijdend gedrag’ is al genoeg. Geen enkele collega/mediapersoonlijkheid staat op. Iedereen zwijgt en hoopt dat hij niet de volgende is die aan de beurt is'.

'Tom Egbers, voor mij ben je een held', sluit hij vervolgens het stuk af.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NOS wil niet reageren op interview Tom Egbers in Khalid & Sophie

In Khalid & Sophie vertelde een emotioneel Tom Egbers vrijdagavond onder meer dat hij inderdaad een affaire heeft gehad met een jongere vrouwelijke collega, maar dat zij hem nadat hij de verhouding had verbroken bleef lastigvallen. Dat de presentator haar daarna op de redactie voor ‘serpent’ en ‘as van het kwaad’ had uitgemaakt, zoals in de Volkskrant staat, noemde hij een 'fout' van zichzelf.

Ook ontkende hij een doodsbedreiging te hebben geuit. In het artikel stond dat hij een snijbeweging langs zijn keel zou hebben gemaakt. "Ik ben niet iemand die doodsbedreigingen uit, dat is niet gebeurd."

Gaat de 'karaktermoord' van Tom Egbers te ver?

08:02
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geëmotioneerde Tom Egbers in Khalid & Sophie: 'Het was gruwelijk'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!