Jack van Gelder Beeld © ANP

Jack van Gelder keert vanavond terug in HLF8

20 maart 2023 11:22

Jack van Gelder (72) schuift maandagavond weer aan als tafelheer bij talkshow 'HLF8'. Dat heeft de 'NOS Sport'-coryfee maandag aan het ANP laten weten. "Ik zou niet weten waarom ik er niet zou zitten", aldus Jack. Talpa was niet direct voor commentaar bereikbaar.

Jack, één van de vaste gezichten van de SBS-talkshow, ontbrak afgelopen week aan tafel. Volgens presentatrice Hélène Hendriks had de presentator besloten 'even rust te nemen' na het grote Volkskrant-artikel over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Jack, die zelf tientallen jaren actief was bij het tv-programma, vertelde een dag voor het verschijnen van het artikel in HLF8 dat er ook over hem meldingen van grensoverschrijdend gedrag zijn gedaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jack van Gelder afwezig bij HLF8: 'Kan het toch niet goed doen'

Jack vertelde eerder in HLF8 dat bij externe vertrouwenspersonen van de NOS minstens twee meldingen over hem zijn gedaan. Een melding ging volgens hem over een incident waarbij een vrouwelijke collega hem in 2011 of 2012 belde toen hij in bad zat. "Een opmerkelijk verhaal. Zij vroeg toen of ik haar mentor wilde zijn. En toen zou ik de opmerking hebben gemaakt: als je bij me in bad komt zitten, prima. Nou, dat is voor mij een grap, alleen is dat bij haar behoorlijk hard aangekomen, zo blijkt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Volkskrant: 'Tom Egbers en Jack van Gelder spelen hoofdrol in NOS-misstanden'

Bij een ander incident zou de presentator 'hoer of andere bewoordingen' tegen een vrouwelijke collega hebben gebruikt. Voor het eerste incident heeft Jack zijn excuses aangeboden.

Jack van Gelder 'nooit iets gezien' van grensoverschrijdend gedrag NOS Sport

00:49

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!