Steve Van den Kerkhof Beeld © ANP

Topman Plopsaland ontslagen na berichten grensoverschrijdend gedrag

21 maart 2023 12:50

De topman van de Belgische pretparken van Plopsaland, Steve Van den Kerkhof, moet vertrekken na berichten over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Dat heeft Studio 100, eigenaar van de Plopsa-groep, dinsdag bevestigd. Ook een andere manager moet vertrekken.

Het entertainmentbedrijf zegt 'alle nodige maatregelen' te zullen nemen zodat 'de werkomgeving positief en aangenaam is en blijft'. Belgische media maakten al eerder bekend dat de topman weg moet na het verschijnen van een rapport over grensoverschrijdend gedrag binnen het bedrijf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Topman Plopsa-groep weg om grensoverschrijdend gedrag'

Het Belgisch Openbaar Ministerie liet vorige maand weten een onderzoek te beginnen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag bij de pretparkengroep. Ook liet Studio 100 een eigen onderzoek doen. In het bedrijf zouden volgens getuigen tirannie, pesterijen, beledigingen en scheldpartijen de bovenhand voeren en vakantie- en rustperiodes niet worden gerespecteerd. Vooral Van den Kerkhof en twee directeuren zouden de boosdoeners zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gert Verhulst reageert niet op vermeend grensoverschrijdend gedrag bij Plopsa

De Plopsa-parken zijn opgebouwd rond populaire tv-figuren voor kinderen van Studio 100, zoals Samson & Gert en Kabouter Plop.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!