Fred Florusse Beeld © ANP

Fred Florusse (Don Quishocking) op 85-jarige leeftijd overleden

21 maart 2023 22:07

Cabaretier en regisseur Fred Florusse, bekend als lid van cabaretgezelschap Don Quishocking, is overleden. Dat bevestigt zijn familie en vriend Jacques Klöters (76), eveneens lid van Don Quishocking, na berichtgeving hierover van 'Het Parool'. Fred was al enige tijd ziek. Hij is 85 jaar geworden.

"We gaan zijn levenslust, zijn mooie stem en zijn optimisme missen"

Don Quishocking werd eind jaren 60 opgericht en bestond naast Fred uit Pieter van Empelen, George en Anke Groot en Jacques Klöters. De groep won onder meer het Camarettenfestival en sleepte verschillende prijzen in de wacht zoals een Zilveren Harp en de Louis Davidsprijs voor het lied Oude School. Don Quishocking maakte elf programma's, waarvan drie in wisselend gezelschap na het tijdelijk uiteenvallen in 1982.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pieter van Empelen (Don Quishocking) overleden

Fred was daarna actief als presentator, acteur en regisseur. Hij was verantwoordelijk voor de regie van talloze theatershows van onder meer Hans Dorrestijn, Joke Bruijs, Paul de Leeuw, Karin Bloemen en Jack Spijkerman. Ook stond Fred aan de wieg van de VARA-radioprogramma's Spijkers met Koppen en In de Rooie Haan.

In 2007 kwam Don Quishocking weer bij elkaar om het veertigjarig jubileum van de groep te vieren. Het gezelschap stond toen op het podium met de speciale voorstelling: Dingen Die Je Niet Meer Ziet, met een selectie van hoogtepunten uit alle shows. Daarna kwam het nog tot enkele incidentele optredens.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Actrice Joke Bruijs nog in één film te zien, daarna met pensioen

De familie van Fred zegt dat hij nog 'tot het laatst actief' bleef en nog bijna elke week in het theater was. "Fred had kanker, maar voelde zich maar kort ziek. Hij overleed vandaag in het bijzijn van één van zijn beste vrienden, zijn vrouw en dochter. We gaan zijn levenslust, zijn mooie stem en zijn optimisme missen."