Mores Beeld © ANP

Bestuur meldpunt Mores treedt af: 'Imago aangetast'

22 maart 2023 10:38

Het bestuur van meldpunt Mores, voor grensoverschrijdend gedrag in de cultuursector, treedt af. Dat is besloten omdat het bestuur 'zelf onderwerp van gesprek is geworden en daardoor ook het imago van het meldpunt wordt aangetast', zo liet voorzitter Amber de Vente woensdag in een verklaring weten.

Amber de Vente heeft de plek van voormalig voorzitter Janke Dekker overgenomen, die eerder deze maand haar taken neerlegde. Janke kwam recent in het nieuws, omdat haar man NOS Sport-presentator Tom Egbers, een van de grote namen is in het Volkskrant-artikel over vermeend grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. De rest van het bestuur bestaat uit mensen uit de creatieve en culturele sector.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Janke Dekker treedt per direct af als directeur meldpunt Mores

Het bestuur heeft een onafhankelijke externe adviseur aangesteld om een nieuw bestuur te vormen dat Mores 'de komende jaren verder vorm kan geven'. Amber de Vente benadrukte dat het belang van de melder voorop blijft staan. Het besluit heeft geen gevolgen voor de bereikbaarheid en werkzaamheden van Mores als meldpunt. Het bestuur en het meldpunt zijn apart van elkaar georganiseerd.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Bestuur Mores beraadt zich, continuïteit meldpunt niet in gevaar

Mores.online is het meldpunt voor iedereen in de culturele sector die te maken heeft gehad of getuige is geweest van grensoverschrijdend gedrag. Het meldpunt werd in 2018 opgericht, in het kielzog van de #metoo-beweging. Na gebeurtenissen zoals die bij The Voice of Holland en De Wereld Draait Door was een duidelijke piek te zien in het aantal meldingen. Wie een melding doet bij Mores wordt teruggebeld door een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Die luistert en vertelt de melder wat de mogelijke scenario's zijn.

Rob Goossens: 'Janke Dekker heeft meldpunt Mores in diskrediet gebracht'

13:54