The Voice BOOS Beeld © ANP

RTL heeft na 14 maanden 'geen idee' wanneer ITV-onderzoek klaar is

23 maart 2023 07:23

RTL heeft, veertien maanden na de onthullingen over het programma 'The Voice', nog geen idee wanneer het onderzoek van producent ITV klaar is. Dat laat een woordvoerder van RTL aan het ANP weten. "We hebben nog niets gehoord over een mogelijk communicatiemoment", aldus RTL.

"We vertrouwen erop dat als het moment daar is, wij van ITV volledige inzage krijgen in de uitkomsten van het onderzoek"

Het bedrijf voegt eraan toe te vinden dat het onderzoek 'inderdaad lang duurt'. "We vertrouwen erop dat als het moment daar is, wij van ITV volledige inzage krijgen in de uitkomsten van het onderzoek."

Het Openbaar Ministerie rondt deze week wel de eerste fase van haar onderzoek naar de misstanden bij The Voice af. Het OM maakt bekend dat bandleider Jeroen Rietbergen en coach Ali B vervolgd worden voor grensoverschrijdend gedrag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De BLVD Podcast #19: Het belang van excuses bij NOS Sport en The Voice en knipperlicht André en Monique weer op groen

Maar het externe onderzoek dat producent ITV direct na de onthullingen in januari 2022 instelt, wil nog niet vlotten. ITV kan niet zeggen hoelang het nog duurt voordat het onderzoek is afgerond of in welk stadium het onderzoek zich momenteel bevindt. Ook Van Doorne, het bureau dat door ITV is ingehuurd voor het onderzoek, kan naar eigen zeggen niets melden over de voortgang. In februari 2022 meldt Van Doorne 'al een gedetailleerd beeld' te hebben gekregen van wat er gebeurd is bij de RTL4-talentenjacht. Maar sindsdien hullen beide partijen zich in stilzwijgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Voice-deelnemer: 'Marco Borsato beloofde mij de finale'

RTL laat zich nog niet uit over de vraag of The Voice ooit terug kan keren op televisie. "Dat is een gesprek dat wij met ITV zullen voeren als de uitkomsten van het onderzoek en de mogelijke acties duidelijk zijn", aldus de woordvoerder van RTL.

Slachtoffer The Voice of Holland leidt een ‘dubbelleven’ na BOOS-uitzending

03:35