VAN ONZE PARTNER MCDONALD'S Ronald McDonald Kinderfonds Beeld © RTL

Actieweek voor Ronald McDonald Kinderfonds groot succes: ruim 7.700 overnachtingen

27 maart 2023 11:25

Bij RTL Boulevard hebben we afgelopen week aandacht besteed aan het Ronald McDonald Kinderfonds, en dat doen we natuurlijk niet zomaar. Ons doel: 6.000 overnachtingen in een Ronald McDonald Huis voor ouders met zieke kinderen. Een doel dat ruimschoots behaald is. Inmiddels staat de teller op 7.703 overnachtingen.

Het zal je maar gebeuren: je kind is ernstig ziek en moet worden opgenomen in het ziekenhuis, ver van huis. Elke dag een uur of langer op en neer rijden: dat is nauwelijks te doen, zeker niet in de rollercoaster waarin jij en je gezin nu zitten. Zelfs al zou je het er met liefde voor overhebben, je wilt natuurlijk het liefst bij je kind blijven. Daarom zijn de Ronald McDonald Huizen in het leven geroepen. Een manier om als familie dicht bij elkaar te kunnen zijn. Het Kinderfonds zorgt ervoor dat ouders, broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis kunnen slapen waar het zieke kind verblijft. En dat werkt: 96 procent van de ouders geeft aan de zorg voor hun kind beter vol te houden dankzij een plek in het Ronald McDonald Huis.

Jaarlijks overnachten er in totaal 6.000 families in een Ronald McDonald Huis. Die ene nacht is natuurlijk prachtig, maar gemiddeld verblijven gezinnen tien nachten in een Ronald McDonald Huis. Met het opgehaalde aantal van 7.703 overnachtingen kunnen we net zoveel gezinnen één overnachting aanbieden in een Ronald McDonald Huis. In totaal verblijven de gezinnen jaarlijks bijna 60.000 nachten in een Ronald McDonald Huis. Er zijn dus veel meer overnachtingen nodig op jaarbasis. Jij kan met een bijdrage dus nog steeds het verschil maken voor families met een ziek kind. Met jouw donatie kun je hen rust en zekerheid geven in een heel spannende tijd en zijn ze dicht bij hun ernstig zieke kind, zo lang dat nodig is. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robert ten Brink is 20 jaar ambassadeur Ronald McDonald Kinderfonds: 'Gaat me enorm aan het hart'

Een overnachting in een Ronald McDonald Huis kost 60 euro en de Ronald McDonald Huizen zijn afhankelijk van vrijwilligers, sponsors en donaties. Een aantal Huizen wordt bovendien uitgebreid, omdat de behoefte groeit aan een plek dicht bij het ziekenhuis. Naast de Ronald McDonald Huizen worden jaarlijks ook de Ronald McDonald Huiskamers veelvuldig bezocht: afgelopen jaar zo’n 60.000 keer. Daar vonden gezinnen even rust en ruimte tussen de behandelingen van hun kind door. Er zijn elf Ronald McDonald Huiskamers en er wordt gewerkt aan nieuwe Ronald McDonald Huiskamers op de NICU in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam, het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, het Maastricht UMC+ en het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Je steun blijft dus hard nodig. 

Al vanaf het eerste uur is McDonald’s trouwe partner van het Ronald McDonald Kinderfonds. Sinds de oprichting van het eerste Ronald McDonald Huis in Nederland, in 1985, werken McDonald’s en het Kinderfonds samen, met als doel om families dicht bij elkaar brengen. Als partner van het Ronald McDonald Kinderfonds heeft McDonald's deze actieweek met RTL Boulevard opgezet. McDonald’s zorgt jaarlijks voor een bijdrage aan het Kinderfonds. Zo wordt er onder andere van iedere verkochte Happy Meal een deel gedoneerd. En ook lokaal doen de franchisenemers veel voor het Kinderfonds. Zij doneren jaarlijks een bedrag en zetten zich daarnaast op allerlei manieren in met hartverwarmende (sponsor)acties, zoals Moederdag-ontbijtjes verzorgen in de Huizen of deelname aan HomeSports Events georganiseerd door het Kinderfonds.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Yvon Jaspers kon 'even ademhalen' in Ronald McDonald Huis tijdens ziekenhuisopname dochter

Inmiddels zijn er in Nederland elf Ronald McDonald Huizen, twaalf Ronald McDonald Huiskamers en drie vakantiehuizen. De Huizen zijn dicht bij (kinder)ziekenhuizen in het hele land. In de Huiskamers, midden in de ziekenhuizen, vinden ouders, broertjes en zusjes even rust tussen behandelingen door. En in de volledig aangepaste vakantiehuizen kunnen families met een ziek of zorgintensief kind ontspanning vinden.

Wil je meer informatie over het steunen van het Ronald McDonald Kinderfonds? Ga dan naar de website.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Ouders Tijmen dankbaar voor Ronald McDonald Huis: 'Enorm belangrijk'