Acda & De Munnik Beeld © ANP

Uslu 'ziet het probleem' van dure doorverkoop Acda & De Munnik

27 maart 2023 08:51

Staatssecretaris Gunay Uslu (50) van cultuur 'ziet het probleem' van de woekerhandel met tickets voor populaire concerten. Dat zegt zij nadat zaterdag kaarten voor de comebackconcerten van Acda & De Munnik binnen no-time op dure doorverkoopsites stonden.

"We zijn bezig met het uitvoeren van de motie"

"We zijn bezig met het uitvoeren van de motie", meldt haar woordvoerder na berichtgeving van 'De Telegraaf'. "We sturen binnen enkele weken een brief naar de Kamer."

Acda & De Munnik geven voor het eerst in acht jaar drie concerten in de Ziggo Dome. De kaarten waren zaterdag binnen vijf minuten uitverkocht. Maar tegelijkertijd verschenen de kaartjes volgens De Telegraaf op sites van commerciële partijen. Dit leidde tot veel boze en teleurgestelde reacties van fans van het zingende tweetal. Kaartjes die via de reguliere verkoop 75 euro kostten gaan op de woekersites van de hand voor bijna 200 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Derde concert Acda en de Munnik in mum van tijd uitverkocht

De Tweede Kamer nam in november een motie van de SP aan die het kabinet oproept op korte termijn met een wet te komen om de doorverkoop van tickets voor culturele evenementen tegen zeer hoge prijzen in te perken. De motie kreeg de steun van bijna de hele Kamer, hoewel het kabinet de motie had ontraden.

Volgens de SP is er rond de doorverkoop 'een miljardenindustrie' ontstaan en dat is volgens Kamerlid Peter Kwint slecht voor de toegankelijkheid van evenementen. Het parlement probeert al jaren de consument beter te beschermen tegen de hoge prijzen die ze soms betalen als ze via een derde alsnog een kaartje willen bemachtigen voor een concert of sportwedstrijd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Thomas Acda en Paul de Munnik weer samen als muzikaal duo

De Kamer probeert al meer dan tien jaar een vuist te maken tegen dit soort praktijken. Maar een eerder voorstel hierover van SP en CDA werd in de Eerste Kamer verworpen.

‘Grootste fan’ Bridget loopt Acda en de Munnik-concerten mis

04:22