Beeld © ANP

BOOS en Volkskrant maken kans op Tegel voor hun onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag

31 maart 2023 18:14

Het BNNVARA-programma 'BOOS' en de 'Volkskrant' maken kans op een Tegel voor hun onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij respectievelijk 'The Voice' en 'De Wereld Draait Door'. Dat heeft de jury van de journalistieke prijs vrijdag bekendgemaakt. De prijzen worden op 24 april uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Tim Hofman doet samen met de rest van de BOOS-redactie onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag bij het op RTL uitgezonden programma The voice of Holland. BOOS publiceert in januari vorig jaar de eerste aflevering hierover, die is genomineerd voor de prijs. Hierin worden coaches Ali B en Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en een regisseur door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slachtoffers The Voice staan open voor gesprek met RTL-directie

Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar de beschuldigingen en maakt eerder deze maand bekend dat oud-coach Ali B en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen worden vervolgd voor zedenzaken rond het tv-programma. Het onderzoek tegen Marco rond The Voice wordt geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs. Wel loopt er tegen hem nog een ander zedenonderzoek dat niet is gerelateerd aan de talentenjacht.

Slachtoffer The Voice of Holland leidt een ‘dubbelleven’ na BOOS-uitzending

03:35
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Voice-slachtoffers willen dat directie producent ITV aftreedt

De Volkskrant publiceert in november een artikel over mogelijk grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij DWDD. Tientallen oud-medewerkers doen hun verhaal bij de krant en spreken van een ongezonde werkcultuur, waar medewerkers onder meer werden vernederd. Ook presentator Matthijs van Nieuwkerk zou zich hier volgens de krant schuldig aan hebben gemaakt. De NPO besluit tot een onafhankelijk onderzoek naar de werkcultuur bij het programma. Later besluit de NPO het onderzoek de verbreden naar de hele publieke omroep, een onderzoek waarvan oud-minister Martin van Rijn voorzitter is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talpa vindt het goed dat The Voice-rapport openbaar is: 'Met name voor slachtoffers'

BOOS en de Volkskrant maken allebei kans in de categorie Onderzoek. De derde nominatie in deze categorie is voor Claudia Kammer en Derk Stokmans met hun NRC-artikel Hoe Wiebes het vertrouwen van de Groningers verspeelde, over de aanpak van de voormalig minister Economische Zaken, Eric Wiebes, van het Groningse gasdossier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!