Rob de Nijs en Henriëtte in 2021. Beeld © ANP.

Vrouw Rob de Nijs: 'Gaat beter dan afgelopen dagen, hij kneep in mijn hand'

23 april 2023 21:29

Hoewel het nog steeds niet goed gaat met Rob de Nijs (80), ziet het er volgens zijn vrouw Henriëtte 'beter' uit dan de afgelopen dagen. "Ik heb zelfs een paar woorden met hem kunnen wisselen. Hij wist waar hij was en kneep in mijn hand", zegt ze tegen 'De Telegraaf'. De zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, werd donderdagavond met ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis.

"Ik heb zelfs een paar woorden met hem kunnen wisselen"

De situatie was eerder 'zorgelijk', maar de manager van Rob liet eerder op zondag weten dat het iets beter gaat en dat ze 'voorzichtig positief' zijn. Henriëtte benadrukt dat het 'ernstig' blijft en dat ze er 'nog lang' niet zijn, maar dat het wel beter gaat. "Alleen al het feit dat hij er nog is!"

Volgens Henriëtte heeft de zanger een grote levenslust. "Hij wil zo graag leven", zegt ze. "Hij hangt daar zo aan en heeft daar natuurlijk ook alle reden toe, met zo’n jong joch om ons heen. Ik blijf mensen vragen: brand alsjeblieft een kaarsje. Het helpt echt!"

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Vrouw Rob de Nijs: 'Trots op zijn vechtlust, want leven wil hij'

Henriëtte had vrijdag mensen opgeroepen om op sociale media foto's te delen van een brandend kaarsje. Daarmee verwees ze naar zijn nummer Zet een kaars voor je raam. Veel mensen gaven gehoor aan de oproep.

Ze is iedereen die Rob heeft geholpen erg dankbaar. "Hij is er nog, en ik geniet van elke dag met hem. Wát een man!"

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Situatie Rob de Nijs (80) 'verschuift langzaam naar hoopvol'