Bill Cosby Beeld © ANP

Bill Cosby opnieuw aangeklaagd vanwege seksueel misbruik

1 juni 2023 22:41

Bill Cosby (85) is opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik. Een voormalig playmate beweert dat ze in 1969 door de komiek is gedrogeerd en verkracht, melden Amerikaanse media op basis van rechtbankdocumenten.

De vrouw, Victoria Valentino, zegt dat ze destijds samen met een vriend had gedineerd met Bill. Ze zou daarna pillen hebben gekregen en met hem naar een kantoor zijn gegaan. Nadat ze de pil had ingenomen kon Valentino haar hoofd naar eigen zeggen niet meer omhoog houden en had ze moeite om wakker te blijven.

Het vermeende slachtoffer zou daarna zijn verkracht. Ze stelt dat ze niet in staat was om toestemming te geven voor seksuele handelingen omdat ze gedrogeerd was.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Nog een vrouw klaagt Bill Cosby aan voor seksueel misbruik

Valentino spande de rechtszaak aan onder een nieuwe Californische wet die inwoners een periode van drie jaar geeft waarin ze naar de rechter kunnen stappen met zaken over seksueel geweld die anders al verjaard zouden zijn. Eind vorig jaar werd Bill ook al verschillende keren aangeklaagd voor seksueel misbruik. Hij heeft alle beschuldigingen altijd ontkend.

Bill Cosby werd in 2018 al veroordeeld tot een gevangenisstraf van tussen drie en tien jaar voor het drogeren en misbruiken van Andrea Constand. Vorig jaar kwam hij op vrije voeten nadat het hooggerechtshof van de staat Pennsylvania zijn veroordeling schrapte omdat het proces oneerlijk zou zijn geweest

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Bill Cosby wil volgend jaar weer op tournee