Melisa Schaufeli en Diana Gabriels Beeld © ANP/Instagram @callgrannylive

Omstreden Diana Gabriels stopt met kliniek, 'maar vlucht niet'

7 juni 2023 16:08

Nadat eerder Melisa Schaufeli (42) haar beklag deed over de kliniek van Diana Gabriels (62), doet nu ook slachtoffer Lorenza haar verhaal bij 'De Telegraaf'. Genoeg reden voor de omstreden cosmetisch arts om te stoppen en het hoofdstuk achter zich te laten, al zegt ze zelf dat dat vanwege haar leeftijd is.

"Ik ben gestopt al maanden en ik ben hier nog om de klachten op te lossen"

De kliniek en werkwijze van Diana Gabriels liggen al jaren onder vuur. Veel van haar klanten krijgen naar verluidt ernstige gezondheidsklachten nadat ze zich laten behandelen. Eén van hen is Melisa Schaufeli, de vrouw van Andy van der Meijde. Vijf jaar geleden laat ze bilimplantaten zetten in de praktijk van Diana, die vervolgens gaan lekken.

Slachtoffer Lorenza wordt in 2016 geholpen door de plastisch chirurg en ook haar implantaten gaan lekken. "Mijn silicoon was gewoon volledig kapot", vertelt ze voor de camera van De Telegraaf. "In eerste instantie was ik boos, omdat ik natuurlijk betaald heb voor siliconen die niet mogen lekken. (…) Ze bleef maar zeggen dat het niet kon lekken en het gescheurd was, toen bood ze me dezelfde week nog een operatie aan en mocht ik ook een maatje groter kiezen. Dat zou vergoed worden. En als je daar dan mee instemt heb je geen poot meer om op te staan."

Diana Gabriels reageert op conflict met Melisa Schaufeli

00:45
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Melisa Schaufeli woest over uitlekken gegevens bilimplantaten

De krant haalt ook verhaal bij Diana zelf, die beweert tot een paar weken terug niet van de klachten van Melisa te weten. Ook claimt de cosmetisch arts dat de advocaat van Melisa ook haar dossier heeft, terwijl Melisa vol blijft houden dat niet te hebben ontvangen. "Wij waren de grootste van Nederland voordat ik stopte", reageert Diana als ze confronteert wordt met alle aantijgingen. Van alle klachten trekt ze dan ook haar handen af. "Ik ben gestopt, al maanden. Ik ben hier nog om de klachten op te lossen, als ze nog binnenkomen."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Melisa Schaufeli krijgt honderden berichten van vrouwen met slechte ervaring met Diana Gabriels

Als de verslaggever haar confronteert met het feit dat het wel opvallend is dat ze er een streep onder zet na alle klachten, speelt ze het op haar leeftijd. Diana beweert te stoppen als 'bemiddelaar' - zoals ze zichzelf noemt - omdat ze 63 jaar is. "Ik heb elke dag mijn uiterste best gedaan. Of ik ergens spijt van heb? Ik had eerder moeten stoppen", besluit ze tot slot.