Rikkie Kolle Beeld © ANP

22-jarige Amsterdamse Rikkie Kolle dé nieuwe Miss Nederland 2023

8 juli 2023 23:14

Rikkie Kolle (22) is zaterdagavond verkozen tot Miss Nederland 2023. In het AFAS Theater in Leusden eiste de Amsterdamse de titel, kroon en sjerp voor zich op.

"Deze finalist heeft tijdens de hele show gestraald en heeft in het traject ook de grootste progressie doorgemaakt"

"Deze finalist heeft tijdens de hele show gestraald en heeft in het traject ook de grootste progressie doorgemaakt", zegt de jury over Rikkie. "Zij heeft een ijzersterk verhaal met een duidelijke missie. De jury is ervan overtuigd dat de organisatie met veel plezier met deze jonge vrouw gaat samenwerken." Komend jaar zal Rikkie zich als Miss Nederland presenteren. Ook vertegenwoordigt zij Nederland bij de Miss Universe verkiezing.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

25-jarige Ona Moody is Miss Nederland 2022

De verkiezing van Rikkie Kolle tot Miss Nederland 2023 is inspirerend en belangrijk. Dat stelt voorzitter Remke Verdegem van Transgender Netwerk zondag in een reactie. Rikkie behaalde de titel namelijk als eerste transgender vrouw ooit. "Wij feliciteren Rikkie natuurlijk met haar prachtige overwinning", laat Verdegem weten. "Positieve rolmodellen kunnen je de kracht geven voor jezelf op te blijven komen. Rikkie laat zien hoe mooi én belangrijk het is om jezelf te zijn. We hopen dat zij met haar boodschap veel mensen zal inspireren."

Het Transgender Netwerk juicht toe dat Miss Nederland zich wil gaan inzetten 'voor trans personen die te maken krijgen met afwijzing door hun familie of omgeving. Dit speelt helaas voor veel mensen uit onze community', aldus voorzitter Verdegem.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miss Nederland Julia vertrekt met opgeheven hoofd uit Israël

Rikkie deed eerder mee aan de tv-modellenwedstrijd Holland's Next Top Model. In 2018 behaalde zij de finale. Een jaar geleden won Ona Moody de titel. Zij zat dit jaar in de jury. Ook oud-winnaars Julia Sinning, Denise Speelman, Rahima Dirkse, Nicky Opheij en Zoey Ivory zaten in de jury.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!