Rikkie Kolle aan tafel bij Renze Beeld © RTL

Miss Nederland Rikkie Kolle: 'Doodsbedreigingen laten zien dat we er nog lang niet zijn'

11 juli 2023 23:19

De bedreigingen die Rikkie Kolle (22) heeft ontvangen nadat zij afgelopen weekend als eerste transgender vrouw tot Miss Nederland is gekroond, maken haar alleen maar sterker. Dat zei zij dinsdagavond aan tafel in de talkshow 'Renze' op RTL 4.

"Het laat zien dat we er nog lang niet zijn"

Hoe reageren missen Rikkie en Solange op de haatreacties?

05:49

"Ik heb heel veel haatberichten, DM's en doodsbedreigingen gekregen. Mensen sturen dingen als 'als ik je tegenkom dan raak ik je'", vertelde de kersverse miss. "Maar ik sta erboven, het maakt me alleen maar sterker en het zorgt ervoor dat ik me alleen maar harder wil maken voor de community. Het laat zien dat we er nog lang niet zijn." Volgens Rikkie komen de bedreigingen van zowel mannen als vrouwen, 'moeders met kinderen ook'.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Miss Nederland Rikkie Kolle hoopt jonge queers te helpen

Solange Dekker, ook transgender vrouw en onlangs gekroond tot Miss International Queen 2023, probeerde in de talkshow te verklaren waarom transgenders soms als een bedreiging worden gezien. "De laatste tijd zie je steeds meer op tv over transgenders en dat is niet omdat wij opeens uit de grond zijn gekomen, maar omdat mensen zoals Rikkie en ik eindelijk onszelf durven te zijn en we ook een podium krijgen om dat te zijn."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

22-jarige Amsterdamse Rikkie Kolle dé nieuwe Miss Nederland 2023

Rikkie laat weten dat zij zich los van de bedreigingen en vervelende reacties gesteund voelt. "Ik voel volledige steun. Van mijn community, mijn familie die altijd achter me heeft gestaan, mijn queer vrienden en ook gewoon mijn vriendinnen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!