Russell Brand Beeld © ANP

Politie krijgt melding van seksueel misbruik door Russell Brand uit 2003

18 september 2023 17:18

Russell Brand (48) is opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag. De Londense politie meldt maandag dat er een melding is binnengekomen over een incident dat in 2003 in Soho zou hebben plaatsgevonden.

De afgelopen dagen verschenen berichten in de media dat verschillende vrouwen de Britse komiek en acteur beschuldigen van seksueel wangedrag. Dat nieuws kwam zaterdag naar buiten via een onderzoek van The Sunday Times, The Times en Channel 4 Dispatches. De incidenten zouden hebben plaatsgevonden in de periode tussen 2006 en 2013, toen Russell op het hoogtepunt van zijn roem was. Hij speelde in die tijd in films en werkte als presentator voor de BBC en Channel 4. De afgelopen jaren is hij vooral bekend vanwege zijn activiteit op YouTube en zijn kritiek op de mainstream media.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Russell Brand door meerdere vrouwen beschuldigd van verkrachting

Na de publicatie meldde The Times al dat meer vermeende slachtoffers contact hebben opgenomen met beschuldigingen tegen de komiek. De Met Police roept iedereen op die denkt mogelijk slachtoffer van seksueel wangedrag te zijn geweest, om zich te melden. "Hoe lang geleden het ook was."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Intern onderzoek naar Russell Brand gestart door Brits entertainmentbedrijf

Russell ontkent alle aantijgingen die tegen hem gedaan worden. Dat deed de acteur al voorafgaand aan de publicatie van het onderzoek op zaterdag in een video op zijn YouTubekanaal.

De laatste optredens van de tournee van Russell Brand worden uitgesteld vanwege de beschuldigingen van seksueel wangedrag aan zijn adres. Dat heeft de organisatie van de tour maandag laten weten volgens entertainmentwebsite Deadline.

Russell zou dinsdag, vrijdag en volgende week nog optreden in Engeland maar die shows worden verplaatst. "We vinden het niet leuk om te doen, maar we weten dat jullie het zullen begrijpen", laat de organisatie weten. Over nieuwe data voor de shows wordt niets gezegd.

Russell Brand beschuldigd van verkrachting: 'Krijgt een staartje'

03:57

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!