Bill Maher Beeld © ANP

Bill Maher stelt terugkeer van talkshow toch uit wegens staking

18 september 2023 18:39

Bill Maher (67) keert vrijdag toch niet terug met zijn talkshow. De Amerikaanse presentator laat maandag op X, voorheen Twitter, weten dat hij is teruggekomen op zijn besluit nu de gesprekken tussen de stakende schrijvers en de studio's deze week toch worden hervat.

Vorige week liet Bill nog weten dat zijn HBO-praatprogramma Real Talk ondanks de schrijversstaking in Hollywood zou terugkeren, maar dan zonder schrijvers. 'Mijn beslissing om weer aan het werk te gaan nam ik toen het erop leek dat er niets gebeurde en er geen einde in zicht was voor deze staking. Nu beide partijen ermee hebben ingestemd om weer aan de onderhandelingstafel te gaan zitten, stel ik de terugkeer van Real Time voorlopig uit en hoop ik dat ze er eindelijk samen uitkomen', zegt de presentator nu.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Drew Barrymore zendt talkshow toch niet uit tot einde staking

Drew Barrymore was eerder ook van plan om het nieuwe seizoen van haar talkshow ondanks de staking door te laten gaan, maar kwam daar afgelopen weekend op terug na kritiek op die beslissing. Na dat nieuws lieten ook de praatprogramma's The Talk en The Jennifer Hudson Show weten hun terugkeer op tv uit te stellen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jimmy Kimmel wilde voor schrijversstaking met pensioen gaan

De scriptschrijvers legden in mei het werk neer nadat onderhandelingen over onder meer hun loon waren stukgelopen. In juli sloot acteursvakbond SAG-AFTRA zich aan bij de staking. Vorige week werd bekend dat de Amerikaanse scriptschrijversvakbond Writers Guild of America (WGA) en de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), die filmstudio's en streamingdiensten vertegenwoordigt, deze week weer met elkaar in gesprek gaan.

The Bold and the Beautiful en Grey's Anatomy lopen gevaar door de schrijversstaking

04:25

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!