Beeld © ANP

Mario Testino beticht van #MeToo

14 januari 2018 10:54

Mario Testino en Bruce Weber worden beticht van grensoverschrijdend gedrag. The New York Times heeft een dertigtal mannelijke modellen gesproken die de twee sterfotografen beschuldigen.

''Hij was een seksueel roofdier!''

Bruce Weber werd eerder al door twee modellen beticht van seksueel ongewenst gedrag, maar dit is de eerste keer dat Mario Testino wordt genoemd. Een van de modellen, Ryan Locke, zegt: ''Hij was een seksueel roofdier. Hij deed de deur op slot, kroop bovenop me in bed, en zei ''ik ben het meisje, jij de jongen.'' Het model was geboekt door Gucci. De fotoshoot speelde zich af in een hotelkamer, waar Ryan naakt op een bed lag. Na het ongewenste gedrag, is het model vertrokken. Daarnaast klapten ook oud-assistenten, waarbij Mario zich heeft opgedrongen, uit de school. Voormalige medewerkers die zelf geen slachtoffers waren, zeggen ook dat zij Mario vaker hebben gezien met de handen in andermans broek. 

Zowel Mario Testino als Bruce Weber fotograferen vaak voor de Vogue. Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue heeft ook gereageerd. '‘Beiden zijn goede vrienden van mij en ontkennen de beschuldigingen. Ik geloof sterk in de waarde van spijt en vergiffenis, maar ik neem deze beschuldigingen heel serieus. Daarom hebben we bij Condé Nast besloten om voorlopig niet meer met hen samen te werken,’' zegt Anna Wintour.  

Advocaten van Mario Testino geloven de beschuldigingen niet. Het gaat volgens de advocaten om voormalige werknemers die op slechte voet zijn vertrokken. Daarnaast wordt de mentale gezondheid van de vermeende slachtoffers in twijfel getrokken. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!