Koers Snapchat keldert na tweet Kylie Jenner

22 februari 2018 22:07

De aandelen in Snapchat zijn donderdag flink gekelderd op de Amerikaanse beurs. De koers daalde met ruim 6 procent. Amerikaanse media speculeren dat dat het gevolg is van een tweet van Kylie Jenner waarin ze vertelt dat ze klaar is met de populaire app.

"Opent iemand anders Snapchat nog wel eens? Of doe alleen ik het niet meer...", twitterde Kylie woensdag. Het gaat wat ver om de koersdaling volledig aan de realityster te wijten maar ze heeft wel een enorme invloed op jonge gebruikers. Kylie heeft op Twitter en Instagram samen ruim 128,5 miljoen volgers, grotendeels in de doelgroep van Snapchat (18 tot 34-jarigen).

Vorige week kwam Snapchat al negatief in het nieuws toen de app zijn nieuwe update lanceerde waarin het ontwerp was veranderd. Veel gebruikers vonden dat de app niet gemakkelijker bruikbaar was geworden en tekenden een online petitie waarin Snapchat wordt opgeroepen om terug te keren naar het oorspronkelijke design. De petitie is nu al 1,2 miljoen keer ondertekend.

Overigens is er nog hoop voor Snapchat want Kylie kwam later op haar tweet terug. Ze heeft nog steeds warme gevoelens voor de app, zo zegt ze. "Mijn eerste liefde", aldus Kylie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!