Beeld © ANP

Linda de Mol onder de indruk van vluchtelingenkamp Johnny

06 maart 2018 15:43

Samen met vriend Jeroen en zoon Julian vertrekt Linda de Mol vorige week voor het eerst naar het vluchtelingenkamp dat haar neefje Johnny de Mol heeft opgezet op Lesbos. Haar dochtertje Noa is hier twee maanden om als vrijwilliger te werken en die heeft ze vreselijk gemist. 

"Zij zou ook moeten studeren, maar slaapt vanavond in een container"
Linda de Mol

De presentatrice is voor de eerste keer in het kamp dat Johnny met zijn organisatie Movement On The Ground heeft opgezet. “Het kwam er nooit van. Tot nu dan. Ik had mijn dochter vreselijk gemist en wilde met eigen ogen zien wat ze daar had meegemaakt. Ze had vaker aan de telefoon verteld dat het zo hefitg is, dat het niet uit te leggen valt”, vertelt Linda aan Linda Nieuws.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Emotionele Linda de Mol in 5 jaar later

Linda geeft toe dat haar hart brak toen ze daar was. “Op de laatste avond mag Noa een afscheidsetentje geven in een restaurant en daar zit ze naast Negar, een zestienjarig Afghaans meisje met wie ze bevriend is geraakt. Zij is gevlucht voor de Taliban en spreekt goed Engels. Ze vraagt aan Noa wat ze gaat studeren en daar schieten we helemaal vol van. Zij zou ook moeten studeren, maar slaapt vanavond in een container.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Afperser John en Linda de Mol gearresteerd

Linda is niet alleen haar dochter gaan opzoeken, ze schenkt de kinderen in het kamp ook een prachtig cadeau. “Naast me stond een Islamitische jongen van een jaar of zestien en vroeg of er nog sneakers in zijn maat waren. Er was nog één paar, maar ze zijn roze. Ik zie hem denken: ik moet dankbaar zijn, maar ze zijn roze. Dan breekt mn hart”, vertelt Linda geëmotioneerd aan haar website. “Ik besluit in een winkel aan de overkant alle sneakers te kopen die ze hebben. De verkoper dacht vast dat ik knettergek ben, maar Jeroen en ik hebben 130 paar sneakers in onze leenauto gepropt en meegenomen naar het vluchtelingenkamp.”

Linda de Mol

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!