Oprah en Lieke Beeld © Instagram Lieke van Lexmond

Droom komt uit voor Lieke van Lexmond

13 maart 2018 13:00

Lieke is samen met haar zus Jetteke in Londen en de trip kan nu al niet meer stuk. Terwijl ze een restaurant binnenkomen worden de zusjes naast Oprah Winfrey gezet. "Ik kan echt met overtuiging zeggen dat ze precies is zoals je haar in je hoofd hebt", vertelt Lieke enthousiast aan RTL Boulevard.

"Ze is echt al vanaf dat ik klein ben mijn inspiratie en het was dan ook enorm bijzonder haar zo tegen te komen"

Lieke is samen met haar zus als ze ziet dat Oprah Winfrey en Reese Witherspoon naast haar zitten. "Gister zaten mijn zus en ik naast Oprah en dat was een groot cadeau. Ze is echt al vanaf dat ik klein ben mijn inspiratie en het was dan ook enorm bijzonder haar zo tegen te komen. Ze is echt net zo fantastisch als dat ik gehoopt had. Love her”, laat Lieke weten aan RTL Boulevard. 

Het is een grote verrassing voor de actrice vertelt ze. "Soms in het leven heb je geluk en dit was echt zo'n momentje. Ik kan zeggen dat ik van jongs af aan al helemaal idolaat ben van Oprah. Ik vind haar manier van in het leven staan een enorme inspiratie. Het is echt een enorm bijzondere, warme vrouw, die altijd geïnteresseerd is in andere mensen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Lieke van Lexmond presenteert Vraag Vandaag

Wat Lieke het meest bijzonder vindt aan Oprah is dat ze, ondanks dat Oprah een wereldster is, heel normaal blijft. "Ze heeft iedereen gezien en gesproken die je maar kunt bedenken, maar ze blijft handel en bescheiden. Ze blijft geïnteresseerd in het leven en in mensen. Ik vind dat ze iedereen op een heel bijzondere manier benadert en ze zet zichzelf absoluut niet boven andere mensen. Ze maakt zichzelf niet groter dan dat ze is. Ze is heel echt." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Dit is de tv-carrière van de jarige Lieke van Lexmond

Vooral het boek Wat Ik Zeker Weet van Oprah heeft Lieke zo ontzettend geïnspireerd. "Dit boekje geef ik altijd aan mijn liefste vriendinnen ter inspiratie. Als klein meisje wordt Oprah heel erg verwaarloosd. Ze was ze niet welkom vanaf het moment dat ze op aarde werd gezet.  Ze wordt opgevoed door haar oma. Op een gegeven moment komt ze een blanke dame tegen, een soort ster van toen, en die zegt tegen haar: "Wat ben je een mooi meisje!" Terwijl ze altijd heeft gehoord dat ze lelijk was of niks voorstelde. Ze schrijft dat dat haar heel erg heeft veranderd. Ik denk dan ook dat dat de reden is dat zij gister in dat restaurant zo lief en geïnteresseerd is en totaal niet kattig."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!