Beeld © anp

Claudia de Breij heeft iets te vieren

13 maart 2018 13:36

Het is een feestelijke dag vandaag voor Claudia de Breij! De cabaretière is vandaag 43 geworden en dat heugelijke feit laten wij niet ongehoord voorbij gaan. Eén van de bekendste liedjes van de zangeres is Mag Ik Dan Bij Jou en deze is dan ook vaak door andere artiesten nagezongen.

"Vroeger zong ik echt als een kraai namelijk"

Toppers-artiest Jeroen van der Boom scoort een enorme hit nadat hij tijdens een concert het lied op zijn eigen manier nazingt. Ondanks de positieve reacties van het publiek is Claudia minder blij. "Lieve Jeroen, fijn dat je Mag ik dan bij jou zo mooi vindt! Maar wel jammer dat je niet overlegd hebt over concert en single. Doe je dat alsnog? Dan mag jij altijd bij mij", schrijft Claudia destijds op haar Twitter.

In 2011 zingen goede vriend Paul de Leeuw en Claudia haar lied samen in de MaDiWoDoVrijdagshow. In dit praatprogramma van Paul vertelt de zangeres dat haar stem haar niet is aan komen waaien. "Het lijkt alsof het gepaard gaat met persoonlijke groei. Vroeger zong ik echt als een kraai namelijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Claudia de Breij steunt homoposter Suitsupply

Ook zanger Brace maakt een mooi optreden van het lied en weet dan ook het publiek te ontroeren tijdens zijn optreden in The voice of Holland. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Claudia de Breij enthousiast over Youp

In 2013 is er een heel bijzonder optreden. Paul de Leeuw volgt in zijn serie Op Weg Naar Het Knoop Gala zeven artiesten met een verstandelijke beperking. En allemaal met een muzikaal talent. Zo ook Ron Gloudemans, die verrast wordt met het nieuws dat hij mag optreden met één van zijn grootste idolen: Claudia de Breij. Het optreden is een ware tranentrekker.

En zo weet het lied meerdere mensen te ontroeren. Lisanne Spaanders, die in 2014 te horen krijgt dat ze een kwaadaardige tumor heeft, zingt op een avond voor Kika het lied met Jeroen van der Boom. "Ik zing dit speciaal voor mijn moeder en broertje omdat ze er altijd voor me zijn in deze nare periode en ik ze daar heel erg voor wil bedanken", schrijft Lisanne op haar Youtubepagina.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!