Britt Dekker Beeld © ANP

Britt Dekker: 'Ik woog nog maar 46 kilo'

14 maart 2018 20:48

In tijdschrift Flair laat tv-persoonlijkheid Britt Dekker weten dat ze last heeft van een eetstoornis door alle mooie modellen en bloggers op Instagram.

"Ik dacht alleen maar: yes, nu sta ik een keer mooi op Instagram”

“Het gekke is dat ik me door Instagram wel veel meer met mijn uiterlijk ben gaan bezighouden”, laat de blondine weten in het tijdschrift. “Zo’n twee jaar geleden werd Instagram steeds groter en zag ik ineens elke dag al die modebloggers en Victoria’s Secret-modellen voorbijkomen, maar dan ging ik zelf iets posten en leek het niet eens op hun selfies”, geef ze toe. “Hun strakke lijven en uitstekende sleutelbeenderen werden ook een beetje mijn ideaal. Daar ben ik iets te ver in gegaan.”  

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Feest in de paardenstal van Britt Dekker

Het gaat zelfs zo ver dat Britt een eetstoornis ontwikkelt. “Eerst dacht ik: ik ga gewoon minder eten”, vertelt ze. “Zo ging het steeds verder, tot ik vorig jaar nog maar 46 kilo woog. Je kon mijn ribben tellen, maar zelf had ik niet echt door hoe dun ik was - ik dacht alleen maar: yes, nu sta ik een keer mooi op Instagram.”  

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Britt Dekker kapot van verdriet door overlijden vader

Het gaat inmiddels een stuk beter met Britt, maar nog steeds heeft ze het moeilijk. Bijvoorbeeld vlak voor de shoot van Flair: “Ik dacht vorige week: shit, nu ben ik weer vol en worden het geen mooie foto’s, dus ik ga even vier dagen niets eten.” 

Gelukkig is er nog vriendlief Max die haar steunt: “Ik heb echt geluk dat ik Max en mijn beste vriendin heb, want anders was het misschien wel de verkeerde kant opgegaan.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!