Olcay Gulsen Beeld © ANP

SuperTrash vraagt faillissement aan

20 maart 2018 18:35

RTL Boulevard deskundige en modeontwerpster Olcay Gulsen heeft vandaag het faillissement van haar merk SuperTrash aangevraagd. Eind februari maakt Olcay nog bekend dat ze opstapt als CEO bij haar merk.

"Ik ben hier duidelijk tekort geschoten"

Olcay laat in RTL Boulevard weten: “Ik vind het heel erg pijnlijk, het is mijn levenswerk. Maar vooral heel erg heel pijnlijk voor iedereen die betrokken is en alle medewerkers. Het is voor mij wel een beetje een zwarte dag.”

“Ik wist natuurlijk wel dat het slecht ging, dat was natuurlijk ook onder mijn leiding. Ik was CEO en het ging niet goed genoeg in ieder geval met de organisatie. Alleen ik had heel erg gehoopt dat we ons dieptepunt hadden gehad en dat we juist weer aan het opbouwen waren. En ik besefte me wel degelijk dat ik niet het juiste persoon was om het bedrijf te leiden.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Olcay Gulsen geen CEO meer bij SuperTrash

“Ik ben niet de beste continuïteitsmanger gebleken. En dan moet je ook wel eerlijk zijn naar jezelf en stapje terug durven zetten”, laat Olcay weten. “Ik ben hier duidelijk tekort geschoten. Ik hoop dat het bedrijf na dit ernstige gebeuren door kan gaan, ook zonder mij”.”

Zelf had Olcay niet deze beslissing genomen en was ze doorgegaan als ondernemer: “Uiteindelijk geef je nooit op als ondernemer”, vertelt Olcay.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Win het boek SuperOlcay van Olcay Gulsen!

Het trieste nieuws is zojuist ook bekend gemaakt door Tessa Bruijns, woordvoerder van SuperTrash. RTL Boulevard heeft gesproken met één van de werknemers van het merk. Hierin wordt duidelijk dat het personeel vandaag te horen heeft gekregen van het management dat er veel verlies wordt geleden. Dat is de reden van het faillissement. Er is nog kans op een mogelijke doorstart, maar dat is aan de curator. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Olcay walgt van vegan unboxing (met Teske)

Olcay heeft sinds 2009 het merk SuperTrash. Naar eigen zeggen heeft zij dit overgekocht van de Amerikaanse Ava Riley. 

Nadat Olcay een paar jaar later het merk ST.studio opstart worden een aantal SuperTrash winkels vervangen voor ST.studio winkels. Begin 2017 meldt Quote dat Olcay steeds meer winkels moet sluiten. Zoals in de belangrijkste winkelstraten van Amsterdam en Haarlem. Niet veel later stapt Olcay op als CEO bij SuperTrash.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!