Beeld © ANP

Henry van Loon heeft spijt

29 maart 2018 12:57

Cabaretier en acteur Henry van Loon heeft er spijt van dat hij op de middelbare school klasgenoten heeft gepest. Dat vertelt hij donderdag in een interview met Carolien Borgers in 't Wordt Nu Laat op NPO Radio 2.

"Pesten is iets dat je doet uit een soort onmacht”

“Ik was niet een van de grote pesters, want ik kreeg er altijd meteen last van als ik het had gedaan”, vertelt de acteur. “Het was ‘peer pressure’. Dat is natuurlijk geen excuus. Pesten is iets dat je doet uit een soort onmacht.”

Van Loon breekt recent doorbij het grote publiek met zijn rol als conciërge Volkert in megahit De Luizenmoeder. Het tweede seizoen wordt binnenkort opgenomen. “Al moeten we nog wat agenda’s gaan trekken om het te combineren met mijn nieuwe tournee”, aldus de cabaretier. De rol van Volkert ligt hem goed. “Het personage is niet zo gemakkelijk te peilen. Dat is iets dat ik ook vaak als mens te horen krijg, al vind ik het zelf wel meevallen eigenlijk. Als het zo is, doe ik het in elk geval niet expres.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Jelka van Houten setje met Henry van Loon

Verder vertelt de acteur in het interview dat hij graag nog een keer met Alex van Warmerdam wil werken, dat hij recent moet huilen bij het kijken van de West Side Story en dat hij graag deejay Giel Beelen nóg een keer zou willen 'roasten' na zijn stunt met Tim Knol. Giel krijgt eerder deze week ruzie met Knol als tijdens een optreden in de uitzending van Beelen plots een vrouwelijke stripper ten tonele verschijnt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Henry van Loon en Jennifer Hoffman uit elkaar

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!