Beeld © ANP

Dean Saunders accepteert veroordeling niet

09 april 2018 15:30

Dean Saunders is het niet eens met de veroordeling van het gerechtshof maandag. De zanger accepteert niet dat hij wordt beschuldigd voor iets dat hij niet heeft gedaan.

"Dit is iets wat je niet wil, maar iets wat je moet accepteren"

"We hebben overal rekening mee gehouden, ook hiermee", zei hij na afloop van de rechtszaak. "Maar het blijft natuurlijk hartstikke jammer. Dit is iets wat je niet wil, maar iets wat je moet accepteren." Saunders laat het er niet bij zitten. "We hebben gelijk cassatie aangetekend, dus we gaan nog hoger dan hoger beroep en dan hopen we dat we daar ons gelijk kunnen halen. Want ik blijf gewoon niet accepteren dat ik word beschuldigd van iets wat ik absoluut niet gedaan heb."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Dean Saunders houdt pers weg van broer Ben

De 37-jarige zanger is in hoger beroep veroordeeld tot achttien maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor brandstichting en mishandeling van zijn ex-vriendin. De straf van het gerechtshof is hoger dan de acht maanden die de rechter eerder had opgelegd en ook hoger dan de eis van de aanklager bij het hof.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Dean Saunders haalt geld op voor 'wraakvader'

De rechtbank in Amsterdam acht bewezen dat Saunders met brandspiritus de auto van zijn voormalige schoonvader in brand heeft gestoken. De auto stond dicht bij een woning geparkeerd waardoor het risico bestond dat de brand zou overslaan naar de woning. Omdat hierdoor levensgevaar ontstond voor de mensen die in het huis lagen te slapen, vindt het hof een hogere straf gepast. Doordat de brandweer snel kon blussen, brandde alleen de auto uit. Ook heeft de verdachte zijn ex-vriendin, met wie hij een zoon heeft, een gekneusde kaak geslagen, aldus het gerechtshof.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!