Beeld © ANP

9 BN’ers die bewijzen dat Duits helemaal niet moeilijk is

17 april 2018 11:12

Het is de dag van de Duitse taal. En dat wij Nederlanders ook een aardig eindje over de Oosterse grens spreken, blijkt maar weer uit deze bekende Nederlanders.

1. Linda de mol

Of beter eigenlijk Linda der Mol. De blonde presentatrice is niet alleen in Nederland geliefd, ook in Duitsland heeft ze een indrukwekkende carrière opgebouwd. Het Nederlandse miljoenjacht doet ze ook gewoon lekker in Duitsland, maar dan onder de naam Der Milionendeal.

2. Louis van Gaal

Als er iemand indruk maakt met zijn Duits, is het Louis van Gaal. En dat bedoelen we niet positief. Zijn toespraken leveren wel hilarische beelden op.

3. Sylvie Meis

Het is al veel langer bekend dat Nederland veel te klein is voor diva Sylvia Meis. Ze verhuist samen met toen nog echtgenoot Rafael van der Vaart naar Duitsland. Haar fabuleuze leventje wordt niet alleen in Nederland op de voet gevolgd, maar ook de Duitse pers smult ervan.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook

Flodder-regisseur Dick Maas mag vanaf vandaag met pensioen

4. Rudi Carrell

De Nederlandse entertainer Rudi Carrell is niet in Nederland populair. In Duitsland is hij een ware ster.

5. Chantal Janzen

Chanti komt uit Tegelen in Limburg en dat is natuurlijk praktisch Duitsland. Haar moeder luistert vroeger veel Duitse radio en daar heeft Chantal veel van opgepikt. Haar Duitse stemgeluid is zelfs zo goed, dat ze de Duitse versie van The Voice Kids presenteert.

6. Jan Smit

Het is geen geheim dat Jan Smit ook in Duitsland hits heeft. Als klein Jantje worden zijn liedjes al vertaald en daar is geen verandering in gekomen. Zijn grote hit Als  de morgen is gekomen is bijvoorbeeld Neuer Morgen, neues Leben.

7. Ilse de Lange

De Twentse Ilse de Lange spreekt ook een aardig woordje Duits. Dat komt vooral goed uit sinds ze na haar deelname aan het Eurovisie Songfestival internationaal op de kaart staat.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook

Vijf keer de beste tips voor een strak achterwerk

8. Ruben Nicolai

Onze eigen Ruben heeft met zijn alterego Marcelino Wunderlich een aantal grote hits te pakken. En dan niet zomaar hits, maar echte Duitse schlagers, leuk voor de après ski met een paar schnaps.

9. Lil’ Kleine en Ronnie Flex

De monsterhit Drank & Drugs is niet alleen in Nederland een daverend succes. De Duitsers gaan ook los op het nummer van Ronnie und die Kleine, maar dan onder de titel Stoff & Schnaps.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!