Beeld © ANP

Jenny Arean Ridder in orde Nederlandse Leeuw

26 april 2018 12:54

Zangeres, actrice en cabaretière Jenny Arean mag zich vanaf donderdag Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw noemen. Ze behoort tot het groepje bekende Nederlanders dat donderdag samen met duizenden landgenoten is geëerd met een lintje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Jenny Arean zet vraagtekens bij talentenshows

Jenny Arean speelde in haar lange carrière in musicals, cabaretvoorstellingen, tv-series en films. Met het lied Vluchten kan niet meer scoorde zij een klassiek geworden hit. Arean kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Jenny Arean speelt hoofdrol in film

Enkele duizenden Nederlanders worden donderdag in het zonnetje gezet met de toekenning van een koninklijke onderscheiding bij de jaarlijkse lintjesregen. Ze worden daarmee geëerd voor hun vaak jarenlange en grote inzet voor de maatschappij. De lintjesregen is traditiegetrouw op de laatste werkdag voor Koningsdag. De betrokkenen worden vaak onder valse voorwendselen ergens heen gelokt. Daar krijgen ze de decoratie door de burgemeester, namens de koning, opgespeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Jenny Arean speelt hoofdrol in film

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!