Gerard Joling: 'Dit land wordt overgenomen door buitenlanders'

03 mei 2018 15:50

Zanger Gerard Joling doet een aantal opmerkelijke uitspraken in de nieuwste Playboy. Het blad vraagt hem een aantal politieke standpunten. En daar heeft Geer een duidelijke mening over.

"We zijn te laat"

Gerard Joling is fan van Thierry Baudet. "Al moet hij niet van die rare legeroutfits gaan dragen zoals laatst in de Tweede Kamer, want dan knap ik af", zegt hij in het blad. "Voor de rest is het slecht gesteld met de politiek", aldus de zanger.

"Nederland schreeuwt naar mijn mening om twee dingen: strengere regels en hogere straffen!" 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Is dit het einde van Geer en Goor?

Politie

Gerard wil dat de politie meer bevoegdheden krijgt. "Niet alleen met pepperspray, maar ook met het gebruik van knuppel en geweer. Je denkt toch niet dat je bij de Guardia Civil in Spanje iemand uit kan lachen of in zijn gezicht kan kwatten zonder dat er iets gebeurt? Dan slaan ze je met zes knuppels in elkaar. Hier mag dat weer niet. Wat is dat voor een beleid in Nederland?"

"We krijgen steeds meer inbraken, steeds meer overvallen, en het maakt dat tuig ook niet uit, want ze denken: als ik word opgepakt dan kom ik toch in een soort hotel terecht waar ik zelf mag kiezen wat ik eet en waar ik alleen op een kamer kom te zitten."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk de video:

Bijzonder verjaardagscadeau voor Gerard Joling

Buitenlanders

Joling laat zijn sterke mening horen: "Ik vind het zo verschrikkelijk dat dit hier allemaal gewoon kan. Het land wordt overgenomen door de buitenlanders en we zijn gewoon te laat. We kunnen niet meer terug. En dat is allemaal de schuld van links."

Het zit vrij diep bij Joling, mede omdat inbrekers vijf jaar geleden hebben geprobeerd binnen te komen in zijn huis terwijl hij lag te slapen. "Ik heb de beelden van die poging tot roofoverval opgestuurd, en ook die van de buren, maar de politie heeft er niets mee gedaan. Zij noemden het een poging tot inbraak. Ammehoela."

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vandaag in 2016: Joling begint met vloggen

Bescherming

"Ik heb nu een nieuw huis en ben vergeven van de camera’s. Ik heb nu ook mijn eigen dingen in huis. En ik zal niet zeggen of dat nu een geweer is of iets anders, maar ik ben bang geworden en denk: hier heb ik geen zin meer in."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!