Morgan Freeman Beeld © Getty Images

Morgan Freeman beschuldigd van ongewenste intimiteiten

24 mei 2018 17:05

Acteur Morgan Freeman wordt beschuldigd van ongewenste intimiteiten. CNN brengt vandaag het verhaal van maar liefst acht vrouwen die zeggen slachtoffer te zijn van seksuele intimidatie door de 80-jarige Morgan Freeman.

"Hij probeerde steeds mijn rokje omhoog te tillen en vroeg of ik wel ondergoed aan had"

In totaal sprak CNN met zestien mensen in hun onderzoek naar de acteur. Acht vrouwen zeggen te zijn lastiggevallen door Morgan Freeman, de andere acht zijn getuige geweest van ongewenste praktijken.

CNN sprak een vrouw die in de zomer van 2015 voor de film Going in Style werkte. Tijdens de opnames werd ze lastiggevallen door Morgan Freeman. "Hij probeerde steeds mijn rokje omhoog te tillen en vroeg of ik wel ondergoed aan had," aldus de vrouw. Het was uiteindelijk collega-acteur Alan Arkin die tegen de Morgan Freeman zei dat hij op moest houden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Actrice pakt James Franco aan

Een andere vrouw geeft aan dat zij werd lastiggevallen tijdens de opnames van de film Now You See Mee in 2012. "Hij bleef maar opmerkingen maken over onze lichamen. We wisten dat als hij aan het werk was, we onze borsten en billen moesten verhullen in ruimvallende kleding."

De ongewenste praktijken vonden niet alleen plaats op filmsets. Ook verschillende journalisten geven aan dat zij het slachtoffer zijn van ongewenste praktijken. Een journalist die de acteur interviewde over de film Going in Style werd uitvoerig bekeken door de acteur. De journalist was op dat moment zes maanden zwanger. Morgan maakte opmerkingen als: "Ik zou willen dat ik daar was" en "Jij bent rijp." 

CNN heeft de woordvoerder van Morgan Freeman gesproken, maar deze wil niet reageren op de beschuldigingen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!