Tim Hofman Beeld © ANP

Tim Hofman is boos en zorgt voor kamervragen

5 juni 2018 17:24

Tweede Kamerlid Gijs van Dijk van de PvdA heeft kamervragen gesteld naar aanleiding van een aflevering van #BOOS van Tim Hofman.

In de aflevering van #BOOS wordt een kassamedewerker geholpen die in een verkeerde schaal is ingedeeld en daardoor minder verdient. Jesse is op papier kassamedewerker niveau A, maar voert de taken uit van een kassamedewerker niveau B. Dat zorgt ervoor dat hij minder krijgt dan dat hij eigenlijk zou moeten verdienen. Tim probeert het op te lossen met de supermarkt, maar gaat aan het einde van de aflevering ook langs de Tweede Kamer en spreekt Gijs van Dijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman schrijft boekenweekgeschenk jeugd

PvdA-lid Gijs van Dijk heeft nu kamervragen gesteld over hoe dit precies zit: "De werkgevers en de supermarkten betalen vele jonge mensen lager dan wat ze eigenlijk zouden moeten krijgen." Hij vervolgt: "Mijn vraag aan de staatssecretaris is: wat vindt de staatssecretaris van het gedrag van supermarkten die structureel jonge mensen onderbetalen? En mijn vraag twee is: is de staatssecretaris bereid om met de supermarkten zo snel mogelijk om de tafel te gaan en dit probleem aan te kaarten en op te lossen voor jonge mensen?"

Toen bekend werd gemaakt dat Gijs van Dijk kamervragen zou gaan stellen, reageerde Tim Hofman op Twitter: "Lekker gewerkt man, pik."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman kan Social Award winnen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!