Beeld © ANP

Barbie extra openhartig over rotperiode

06 juni 2018 10:53

Begin januari doet Barbie, beter bekend als Samantha de Jong, een zelfmoordpoging. Inmiddels heeft ze haar leven compleet omgegooid en is ze al tien weken clean. In het tijdschrift Weekend doet ze een boekje open.

“Ik maakte mezelf wijs dat het helemaal geen ramp zou zijn als ik er niet meer zou zijn"

De ex van Michael van der Plas probeert haar leven stukje bij beetje weer langzaam op de rit te krijgen. Gelukkig staat ze er niet alleen voor, in weekblad Weekend laat ze weten: “Ik ben er trots op dat ik met de hulp van mijn familie, mijn psycholoog en psychiater de kans heb gekregen op een nieuw en veel beter leven.” 

Miniatuurvoorbeeld

Het drama gaat verder:

Michael reageert op beschuldigingen Barbie

Ondanks alle hulp van haar omgeving moet Barbie het belangrijkste deel zelf doen: ze moet een knop omzetten. Voor lange tijd gaat dat goed, maar de Oh Oh Cherso-ster heeft ook donkere dagen. Om haar zorgen te vergeten grijpt ze daarom naar verdovende middelen.

“Na een tijdje merkte ik dat die denkbeeldige knop in mijn hoofd niet meer werkte en kwam de pijn in alle hevigheid terug. Omdat de show door moest gaan, en ik wist dat ik niet bij Jake hoefde aan te komen, ben ik mezelf maar gaan verdoven’, laat Barbie weten. “Eerst door slaap-en kalmeringspillen te nemen. En daarna met drank, tot ik uiteindelijk belandde bij drugs.” 

Miniatuurvoorbeeld

Een sprankje hoop:

Kinderen betekenen alles voor Barbie

Kieskeurig is ze destijds niet, ze pakt alles aan wat ze tegenkomt en “had steeds meer nodig om me lekker te voelen”.

Het is dan ook in deze donkere periode van haar leven dat de gedachte aan zelfmoord door haar hoofd spookt. “Ik maakte mezelf wijs dat het helemaal geen ramp zou zijn als ik er niet meer zou zijn. Als ik uit het leven zou stappen, zou ik niet alleen mezelf rust geven, maar waren ook mijn familie en twee kinderen beter af.” Een heftige periode voor Barbie, maar het is niet de eerste keer dat ze zulke duistere gedachtes heeft. “Het is vaker gebeurd, ik was zo ver weg.” 

Inmiddels is Barbie zo’n tien weken clean en werkt ze kneiter hard aan zichzelf. Eindelijk kan ze ook weer lachen. “Ik ben hartstikke blij dat het zo gaat”, aldus de sterke vrouw.

Miniatuurvoorbeeld

Zou het echt?

Utopia's Jessie met ex-liefje Barbie in realityshow

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!