Grote internationale prijs voor Nasrdin Dchar

15 juni 2018 08:52

Nasrdin Dchar, Joop Mulder en Lotte de Beer krijgen vrijdag in Leeuwarden een grote internationale podiumprijs uitgereikt. Zij krijgen de onderscheiding van de International Society for the Performing Arts vanwege hun buitengewone bijdrage aan de kunstwereld, meldt de organisatie op haar website.

Dchar krijgt de prijs vanwege zijn 'persoonlijke oeuvre' waarin hij het publiek deelgenoot maakt van zijn leven als kind van Marokkaanse ouders en de manier waarop hij diversiteit en saamhorigheid bepleit. ISPA noemt in het bijzonder het initiatief Ieder1, waarmee hij een paar jaar geleden tegenwicht wilde bieden tegen alle negatieve berichten in de media over vluchtelingen en immigranten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nasrdin Dchar scoort nieuwe filmrol

Joop Mulder krijgt de ISPA Award vanwege de rol die zijn Oerol-festival heeft verworven in het Nederlandse culturele landschap. Lotte de Beer wordt onderscheiden voor de manier waarop zij onvermoeibaar probeert opera toegankelijk te maken voor een jong publiek.

De prijzen worden dit jaar in Friesland uitgereikt omdat Leeuwarden in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa is. De ISPA Awards worden sinds eind jaren zeventig jaarlijks toegekend. Bekende winnaars die de prijs eerder krijgen zijn onder meer violist Itzhak Perlman, de Britse theaterproducent Cameron Mackintosh, dirigent Simon Rattle en acteur Douglas Fairbanks.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!