Actrice Carry Tefsen schrijft memoires

21 juni 2018 17:56

Carry Tefsen werkt aan haar memoires. De actrice wordt dit jaar tachtig en heeft om dat te vieren de pen ter hand genomen. Het is de bedoeling dat haar boek “Zestig jaar in de schijnwerpers” in oktober uitkomt, meldt uitgeverij Unieboek / Spectrum.

De actrice benaderde de uitgeverij zelf met het idee. “Ze blijkt een uitstekend schrijftser te zijn”, stelt een woordvoerder van de uitgeverij. “Je hoort haar echt praten als je haar verhalen leest.” In het boek schetst Tefsen een “levendig beeld” van haar beleving van zes decennia Nederlandse theater- en televisiegeschiedenis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carry Tefsen blijft gespannen voor premières

Tefsen begon in de jaren zestig als revuedanseres en groeide daarna uit tot een gevierde toneel-, musical- en filmster. De actrice was te zien in filmklassiekers als Blue Movie, Keetje Tippel en Wat zien ik? en speelde in grote televisiehits als Zeg ‘ns Aa en ‘t Schaep met de Vijf Pooten. In het theater maakte zij furore bij het ABC-cabaret van Wim Kan, in de André van Duin-revue Dag dag heerlijke lach, in een aantal kluchten van John Lanting en in de musicals De Jantjes en Oh Johnny.

Haar laatste musicalrol was die van oma in de musical Billy Elliot. In 2012 werd Tefsen voor haar grote bijdrage aan de Nederlandse cultuur benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carry Tefsen ontbreekt in nieuwe Schaep

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!