Beeld © ANP

Kasper van Kooten speelt weer met Danspaleis

25 juni 2018 12:26

Kasper van Kooten komt na de zomervakantie terug met zijn show Danspaleis van Kooten. De show trekt het land in voor een select aantal evenementen, cluboptredens en festivals.

"Het was zo'n succes dat we het langer hebben volgehouden dan ooit bedacht"

De acteur en cabaretier richtte in 2013 met het Tobacco Theater in Amsterdam Danspaleis Van Kooten op, met een knipoog naar het werk van zijn grootvader die in de jaren 50 op Scheveningen Palais de Danse leidde. Twee seizoenen lang brachten Kasper en zijn band danceclassics uit de 70's, 80's en 90's.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kasper van Kooten: retro-tv baken van rust

"Op het hoogtepunt stonden we in het Vondelpark Openluchttheater met onze zweetbandjes en beenwarmers voor een menigte van 3000 man te spelen", zegt Kasper. Hij introduceert dit jaar ook een nieuwe variant: Danspaleis The Movies. Deze show draait om de best dansbare film- en tv-muziek, waarbij Kasper korte anekdotes over scènes, acteurs en popsterren vertelt. "Old-school dansmuziek en goeie verhalen, dat is eigenlijk waar dit allemaal om draait", zegt Kasper.

Ook nieuw is dat hij met de shows het land in gaat. "Als cabaretier ben ik gewend te toeren. Voorheen was de show altijd op één plek en moesten bezoekers naar Amsterdam komen om de show te kunnen zien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kasper van Kooten zet mediabedrijf op

"Het is begonnen als liefhebberij, maar het was zo'n succes dat we het langer hebben volgehouden dan ooit bedacht", vertelt Kasper. Hij moest vier jaar geleden tijdelijk stoppen om tijd vrij te maken in zijn agenda voor een soloprogramma in de theaters. "We sloten voor onbepaalde tijd de deuren, maar nu is er weer tijd en ook de vraag is nog steeds groot."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!