Ex-deelneemster Big Brother België opgepakt

27 juni 2018 09:36

Een voormalig deelneemster van de Belgische versie van het programma Big Brother is samen met haar partner aangehouden in verband met een reeks plofkraken in Vlaanderen.

De politie vond achter de woning van de 38-jarige gemeentebestuurder Anick Berghmans onder een zeil ook een Audi met een Nederlands nummerbord die als vluchtauto werd gebruikt door een bende die sinds mei zeker zes geldautomaten opblies, onder meer in Lommel, berichtten Belgische media woensdag.

De laatste overvallen van deze bende waren afgelopen woensdag in Lummen en Lommel. De Belgische politie vermoedt dat de bende vooral uit Nederlandse criminelen bestaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eindredacteur Big Brother: 'Maker real life, pas op'

Berghmans is sinds 2015 schepen of wethouder in de gemeente Lommel die ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van Eindhoven ligt. Ze heeft kinderwelzijn in haar portefeuille. Eerder was ze zangeres en in 2002 deed ze mee aan Big Brother. Berghmans werd dinsdag aangehouden, is voorlopig door het gemeentebestuur op non-actief gesteld en wordt woensdag voorgeleid.

Berghmans sociaaldemocratische partijgenoot en burgemeester van Lommel Peter Vanvelthoven heeft geschokt op de aanhouding gereageerd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!