Susan Smit wil oude boeken nieuw leven inblazen

28 juni 2018 19:14

Schrijfster Susan Smit is in actie gekomen om kinderen tijdens de zomervakantie te laten lezen. Ze is donderdag met een koffer vol zwerfboeken naar basisschool De Kinderboom in Amsterdam gegaan en heeft daar kinderen van groep 4 voorgelezen uit Dolfje Weerwolfje. Na het voorlezen kregen 160 kinderen een zwerfboek mee naar huis.

"Een prachtidee"

De actie is bedoeld om kinderen te stimuleren om te blijven lezen tijdens de zomervakantie. Als ze dat niet doen, kan hun leesniveau dalen. Voor kinderen die thuis niet veel boeken hebben of niet gemakkelijk toegang hebben tot een bibliotheek zijn in Nederland 2300 KinderzwerfboekStations waar gratis boeken kunnen worden uitgezocht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Susan Smit heeft breuk nog niet verwerkt

Het Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp en stimuleert kinderen in Nederland om boeken te lezen.

Het voorleesmoment van Susan Smit zelf is na het avondeten: "De oudste van zeven leest dan ook iets voor aan mijn kleinste van vier en zo krijgen ze plezier in taal, lezen en boeken. Kinderzwerfboek zorgt ervoor dat de mooiste kinderboeken door wijken zwerven waar gemiddeld weinig boeken in huis zijn en dat is een prachtidee".

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Freek Vonk, Susan Smit aan de slag voor Wendy

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!