Eerste Jan-Willem start op was 'een feestje'

02 juli 2018 12:38

Jan-Willem Roodbeen heeft met volle teugen genoten van de eerste uitzending van zijn Radio 2-ochtendshow. "Heerlijk, het was echt een feestje", glunderde de dj na afloop van Jan-Willem start op voor de camera van het ANP.

"We hebben onwijs genoten"

"We hebben onwijs genoten. Radio maken is het mooiste wat er is en dit tijdstip is echt fantastisch." Jan-Willem is tevreden over de inhoud van de show. "De muziek was goed, de informatie was leuk, de luisteraars waren ontzettend lief. Dus laat de volgende maar komen!" Ook voor side-kick Jeroen Kijk in de Vegte voelde het goed. "Het voelde echt alsof het aflevering 238 was of zo."

Het duo nam de ochtenduren over van Gerard Ekdom, die vanaf september een ochtendshow presenteert op Radio 10. Tips kreeg Jan-Willem niet van zijn voorganger. "Hij heeft wel gedreigd om middenin de nacht appjes te sturen om me wakker te houden. Dat heb ik namelijk toen hij begon stelselmatig gedaan", lacht Jan-Willem. "Maar nee. We kregen wel felicitaties vlak voor de show, dus hij was er vroeg voor uit zijn bed gegaan, echt een topcollega. Geen tips, maar wel heel veel steun, echt heel leuk."

Miniatuurvoorbeeld

Wow"

Gerard Ekdom is kilo's afgevallen

Ook zonder appjes van Gerard lag Jan-Willem afgelopen nacht wakker. "Ik heb meer gezweefd dan geslapen. Het enige waar ik aan kon denken was: wanneer gaat die wekker? Die ging gelukkig om 03.45 uur. Ik heb alleen maar liggen stuiteren, dat doe ik nog steeds trouwens."

Over de concurrentie, straks ook van Gerard, maakt Jan-Willem zich geen zorgen. "Ik denk dat dit de leukste tijd is om met een nieuwe ochtendshow te beginnen. Ik kan me niet herinneren dat er in de recente radiogeschiedenis zo veel ochtendshows op hetzelfde moment veranderden. Wij zijn nu begonnen, straks Gerard, Edwin Evers gaat weg in januari en niemand weet welke kant het opgaat. Wat wij gaan doen is ons stinkende best en het beste ervan hopen."

Miniatuurvoorbeeld

Oeh la la:

Jan-Willem over ochtendshow: 'Het mag best ondeugend'

Beide heren hebben het volste vertrouwen in hun ochtendshow. "Als ik kijk wat voor reacties we vandaag al kregen, zoveel liefde van luisteraars. Terwijl zij ook moeten wennen misschien, want het is hun ochtendritme dat in een keer veranderd is", zegt Jan-Willem. "Ik denk dat het ook komt doordat wij alle twee natuurlijk al heel lang bij Radio 2 werken en mensen ons ook wel kennen", schat Jeroen. "Er zullen vast mensen zijn die meegaan met Gerard, want Gerard heeft natuurlijk waanzinnig veel fans. Daar kan je niet omheen en dat is ook terecht."

Jan-Willem vindt het "mooi dat er wat te kiezen is". "Ik denk dat wij uit moeten gaan van onze kracht, de beste muziek en de informatie die je nodig hebt in de vroege ochtend. Dan komt het wel goed."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Einde tijdperk: opstaan zonder Gerard Ekdom

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!