Beeld © ANP

Miss Nederland Rahima overspoeld met felicitaties

10 juli 2018 11:18

De nieuwe Miss Nederland Rahima Dirkse wordt bedolven onder de felicitaties. Het 24-jarige model uit Rotterdam krijgt via sociale media honderden reacties na haar overwinning, vertelt ze op de dag na de missverkiezing in het AFAS Circustheater in Scheveningen, waar ze door haar voorgangster Nicky Opheij werd gekroond tot Miss Nederland 2018.

"Ik ben helemaal omarmd door de vele lieve berichtjes"

"We beleefden de finale in een roes. We kwamen op in godinnenjurken en zaten in het begin van de show vol adrenaline. Gedurende de avond werden we rustiger, tot de galaronde. Na de bekendmaking kwam ik op een roze wolk, het was fantastisch om tot Miss Nederland gekozen te worden", zegt de winnares.

Rahima Dirkse had nooit eerder meegedaan aan een missverkiezing. Ze werd gescout tijdens een evenement waar zij in de horeca werkte. "Ik had nooit de gedachte mezelf op te geven voor de missverkiezing, het is me onder de aandacht gebracht", vertelt Rahima, die geen spijt heeft van haar deelname.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rahima Dirkse is Miss Nederland 2018

Miss Universe

Eind dit jaar vertegenwoordigt Rahima ons land tijdens de volgende editie van Miss Universe. Het is nog even spannend waar die internationale verkiezing wordt georganiseerd. Rahima neemt zich voor nauw contact te houden met haar voorgangster Nicky Opheij, die in november deelnam aan Miss Universe in Las Vegas. "Ik beschouw haar als mentor", zegt Rahima.

De concurrentie met twaalf missen was tijdens de finale groot. "Ik voelde de onderlinge concurrentie heel erg, maar we hebben ook tegen elkaar gezegd: laten we dit met zijn allen doen. We wilden allemaal winnen, maar niet ten koste van elkaar. Laten we het elkaar niet misgunnen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kötter presenteert show Miss Nederland

Jongens

De reacties zijn overweldigend, zegt Rahima. "Mijn telefoon is helemaal ontploft door alle felicitaties. Ik ben helemaal omarmd door de vele lieve berichtjes. Op Facebook staan er al meer dan honderd. Instagram durf ik nog niet te openen."

Rahima is komend jaar fulltime Miss Nederland. Haar studie bio-farmaceutische wetenschappen in Leiden gaat na twee jaar de ijskast in. Ook voor een relatie heeft de vrijgezel voorlopig geen tijd. "Ik heb een relatie met mijn sherp. Jongens staan even op de achtergrond, maar misschien zit de ware tussen de ongelezen reacties op Instagram."

In de Nederlandse missverkiezing vond, in tegenstelling tot sommige andere verkiezingen, nog wel een bikinironde plaats. Rahima vindt dat terecht. "We hebben onszelf tijdens de verkiezing als krachtige vrouwen kunnen laten zien. Dat was juist heel mooi."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!