Beeld © ANP

Erik van Muiswinkel maakt Drs P-voorstelling

10 juli 2018 19:17

Cabaretier Erik van Muiswinkel gaat in 2019 een theatervoorstelling over Drs P maken. Het is in augustus 2019 honderd jaar geleden dat tekstschrijver Heinz Polzer werd geboren. In de voorstelling Buigt allen mee voor Drs P. vertolkt Van Muiswinkel enkele tientallen liedjes van de artiest en belicht de cabaretier zijn leven. Hij maakt de show samen met pianist Guus van Marwijk.

“Ik hoop op die manier wellicht ook de jongere generatie te kunnen laten kennis maken met zijn virtuoze werk”

“Ik ben al vanaf mijn zestiende een van zijn discipelen”, aldus Van Muiswinkel. “Ik had volgend jaar tijd in de agenda en zijn honderdste geboortedag is het ideale moment om zijn werk extra onder de aandacht te gaan brengen.” De komiek bevestigt het bericht van de website Zwartekat.nl dat hij niet de hele voorstelling Polzer gaat imiteren. “Dat is nodeloos en dodelijk vermoeiend. Al bevat de avond wel een overzichtje van de diverse Drs P-imitatoren die er geweest zijn. Mike Boddé zal in elk geval in dat overzicht niet ontbreken.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erik van Muiswinkel in nieuw VARA-programma

De eerste reeks voorstellingen start in april 2019; na de zomer gaat de tournee verder. De cabaretier wil het programma vooral gaan spelen in kleine zalen, zoals Drs P dat zelf in zijn leven ook deed. “Polzer trad heel veel op in cafés, jongerencentra en scholen”, vertelt Van Muiswinkel. “Ik hoop op die manier wellicht ook de jongere generatie te kunnen laten kennis maken met zijn virtuoze werk.”

De cabaretier staat in het najaar eerst nog in de theaters met zijn solovoorstelling De Oplossing. In 2019 zullen er meer activiteiten zijn ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Drs P. De tekstschrijver overleed vijf jaar geleden.