Kensington Beeld © ANP

Kensington laat zich niet uit kanon schieten

13 juli 2018 15:13

Gitarist Casper Starreveld van Kensington zegt een ‘gezonde wedstrijdspanning’ te voelen voor het concert dat de groep zaterdag geeft. De Nederlandse rockband staat dan in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA voor 50.000 man op te treden. Vrijdag gaat de band voor het eerst het podium op in de ArenA, voor de generale repetitie.

Casper heeft er zin in zaterdag. "Het wordt episch”, zegt hij. “Vooral het einde, daar gaan we iets doen wat nooit eerder is vertoond”. Wel zegt hij ervoor te waken om zich niet al te gekke dingen op de hals te halen. “Er komt geen trapezeshow en we laten ons ook niet uit een kanon schieten. Het moet wel een beetje bij ons passen.”

De band begon in november al met de voorbereidingen voor het grote concert. De grootste uitdaging voor de ArenA is volgens Casper contact maken met het publiek. Dat was in de kleinere Ziggo gemakkelijker. “Het is bijna een logistieke uitdaging want de ArenA is gigantisch groot en we willen de connectie met het publiek behouden. We moeten nu meer en anders gebruikmaken van videoschermen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kensington krijgt een eigen penning

Overvallen door zenuwen

De band weet van de uitdaging met het geluid in de ArenA, waar het behoorlijk kan galmen. Sinds januari zijn de bandleden er al mee bezig. “Ed Sheeran rijdt zijn concert overal naartoe, maar wij hebben de luxe om alles gericht op de ArenA af te stemmen. Door maatwerk hopen wij er het beste van te maken. Zodoende is het geluid geen stresspunt meer voor de band."

Bij zenuwen kan de band bij elkaar steun vinden. “Als we zenuwachtig zijn en het niet zien zitten, overtuigen we elkaar dat we er niet voor niets staan. We hebben dit steady gebouwd de afgelopen tien, twaalf jaar. Je moet vertrouwen op je ervaring.” De spanning bezorgt de zanger wel eens gekke dromen. “Ik droomde laatst dat het concert was verplaatst naar een weiland midden in de polder, met maar drie boxjes.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Di-rect warmt publiek Kensington op

Meters maken in de ArenA

Casper heeft zich de afgelopen tijd voorbereid met veel rust nemen en sporten. Begin dit jaar is de muzikant begonnen met hardlopen, “ook omdat je wel wat meters moet overbruggen in de ArenA.” En verder: “gezond eten, niet te veel drinken de hele tijd, op tijd naar bed, sporten en veel rust nemen. Welkom in de wereld van de rock and roll”.

Na hun hoogtepunt in de ArenA duikt Kensington weer de studio in voor een nieuw album.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!