Beeld © ANP

Cast Expeditie Eiland begonnen met repetities

24 juli 2018 15:31

In de week dat de temperaturen naar tropische waarden stijgen, is de cast van de nieuwe musical Expeditie Eiland bij elkaar gekomen voor de eerste repetities. En daar zijn de meeste acteurs wel blij mee, want op de repetitievloer is het stukken aangenamer dan buiten.

"Iedereen kan echt zijn eigen ding doen met zijn eigen rol"

"Ik ben eigenlijk blij dat ik moet repeteren", zegt Lone van Roosendaal. "Het is hier gelukkig niet zo heel warm en buiten is het natuurlijk bloedheet. Dat is gewoon niet leuk meer. Ik ben er niet voor gemaakt."

Ferry Doedens heeft zijn portie zon al grotendeels gehad. De acteur is net terug van vakantie en heeft wel weer zin om aan de bak te gaan. "Je kunt het nog net zien", grapt hij over zijn zongebruinde gezicht. De zon ziet Ferry na de repetities wel weer. "Ik lig vanavond gewoon weer op 'la balconia' en dan kan ik nog even m'n kleurtje behouden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hét bewijs dat Bas Muijs meedoet aan Expeditie Robinson

Onbewoond eiland

Maandag begonnen de repetities voor Expeditie Eiland, een nieuwe musical uit de stal van producent Rick Engelkes. De voorstelling is geïnspireerd op realityprogramma's als Expeditie Robinson, Temptation Island en Helemaal het einde. Het verhaal gaat over drie gezinnen die meedoen aan een show en het moeten zien te redden op een onbewoond eiland. De winnaar krijgt het eiland én een miljoen euro.

Lone vond het fijn om weer te beginnen. "Ik heb een jaar niet gespeeld, dus ik vind het wel weer lekker. Ik had er echt zin in. We hebben een leuke groep", vertelt ze. Volgens de actrice is het vooral fijn dat het om een splinternieuwe musical gaat, waar ook nog wat aan te schaven valt. Dat vindt ook haar collega Renée van Wegberg. "Iedereen kan echt zijn eigen ding doen met zijn eigen rol. Dat is heel interessant omdat je niet zoals bij een Broadway-musical in een plaatje moet passen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste beelden nieuw seizoen Expeditie Robinson

Première

De repetities voor Expeditie Eiland gaan nog een paar maanden door. Half oktober volgen de eerste try-outs, waarna op 28 oktober de première volgt in De Meervaart in Amsterdam. De hoofdrollen worden behalve door Lone, Ferry en Renée ingevuld door onder anderen Jelka van Houten, John Buijsman, Dennis Willekens en Rutger de Bekker.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!