Beeld © ANP

Robinson-veteranen blanco in Expeditie Eiland

25 juli 2018 10:08

De cast van de nieuwe musical Expeditie Eiland kent twee Robinson-veteranen: Ferry Doedens en Lone van Roosendaal. Beiden zaten voor het programma meerdere dagen op een eiland, maar echt veel kunnen ze er niet mee voor hun rol.

“Iedereen vraagt wat neem je mee. Nou niks, eigenlijk”

“Iedereen vraagt wat neem je mee. Nou niks, eigenlijk”, zegt Lone. “Ik weet dat ik ‘s avonds weer gewoon in een busje zit met een rood wijntje dus ik maak me nergens druk over.”

Ook Ferry gaat er als ‘ervaringsdeskundige’ blanco in. “Als ik iets zou moeten noemen dan zou dat toch wel honger zijn. Maar het is echt een los verhaal”, benadrukt hij. En iets als verveling zou ook niet leuk zijn voor het publiek. “Dan zie je tien minuten lang drie mensen heen en weer lopen”, lacht hij. “Want dat gebeurde echt in Robinson.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cast Expeditie Eiland begonnen met repetities

Ingevallen wangen

Lone herinnert zich ook nog de honger van Robinson. “Ik heb tegen de schrijvers gezegd dat dat een grote rol gaat spelen op een gegeven moment. Ik heb er maar een week in gezeten maar ik zag mensen toen al ingevallen wangen krijgen. Dat speelt echt een rol, ook in de beslissingen van mensen. Ze worden gewetenloos.”

In de voorstelling, uit de stal van producent Rick Engelkes, worden realityprogramma’s als Robinson op de hak genomen. Het verhaal gaat over drie gezinnen die het moeten zien te redden op een onbewoond eiland. De winnaar krijgt het eiland én een miljoen euro. “Een heel leuk, komisch verhaal met een gekke twist”, aldus Lone. Het stuk is vanaf oktober in de theaters te zien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!